Crypto-Prijzen.nl

Crypto Volatility Index kondigt de integratie van Chainlink Keepers aan

Crypto Volatility Index kondigt de integratie van Chainlink Keepers aan

Via een persbericht op 27 oktober kondigde Crypto Volatility Index (CVI) aan dat het Chainlink Keepers had geïntegreerd om de bevoorradingsrebase van tokens die aan zijn volatiliteitsindices zijn gekoppeld, te automatiseren.

Volgens de aankondiging zullen de Chainlink Keepers specifiek helpen bij het automatiseren van het supply rebase proces van CVI Volatility tokens. De rebase wordt zo ingesteld dat deze elke dag om middernacht automatisch plaatsvindt. Dit elimineert de noodzaak voor handmatige invoer om constant de pen te behouden.

De keuze voor Chainlink Keepers werd geïnformeerd door het feit dat het wordt gerund door hetzelfde team achter de Chainlink Price Feeds, dat veel blockchain applicaties heeft geholpen om tientallen miljarden dollars veilig te stellen.

Het persbericht luidde:

“We hebben besloten Chainlink Keepers te integreren omdat het een gedecentraliseerd netwerk is dat wordt beheerd door dezelfde beproefde en professionele DevOps teams die Chainlink Price Feeds aandrijven, die helpen om tientallen miljarden dollars aan waarde veilig te stellen voor honderden applicaties in talloze blockchains. Chainlink Keepers zijn geoptimaliseerd voor lage kosten en gedecentraliseerde beveiliging om single points of failure te voorkomen, waardoor het een ideale oplossing is waarbij het vertrouwen wordt geminimaliseerd om de volatiliteitstokens een afspiegeling te laten zijn van de huidige marktvolatiliteit.”

Door de zet wordt CVI volledig geautomatiseerd

De CVI, die is gemaakt door het COTI team, is gericht op het creëren van een “marktangstindex” voor de cryptocurrency markt.

Behalve dat het wordt ondersteund door uitgebreid onderzoek, wordt het CVI ook ondersteund door experts uit de sector op de financiële markten, zoals de oorspronkelijke VIX maker.

Het is ontworpen om de speculatie van de toekomstige marktvolatiliteit in de komende 30 dagen te bepalen. Het doet dit door een gedecentraliseerde volatiliteitsindex te berekenen met behulp van verschillende inputs zoals crypto optieprijzen.

Het team legt in het persbericht uit dat:

“Het is gemaakt door een gedecentraliseerde volatiliteitsindex te berekenen met behulp van cryptocurrency optieprijzen, waarbij het populaire Black Scholes optieprijsmodel wordt gebruikt en het wordt aangepast aan de huidige cryptomarktomstandigheden.”

Eerste gebruik van CVI

Het team heeft ook bekendgemaakt dat ze al het eerste CVI volatiliteitstoken, ETHVOL genaamd, hebben gelanceerd.

ETHVOL is een volatiliteitstoken gekoppeld aan de Ethereum volatiliteitsindex, waardoor beleggers naast de daadwerkelijke cryptocurrencies ook kunnen investeren in de volatiliteit van cryptocurrency.

Dus, volgens het geautomatiseerde rebasingsmechanisme, zullen ETHVOL gebruikers elke keer dat een rebase plaatsvindt “meer of minder ETHVOL tokens rechtstreeks in hun portemonnee ontvangen op basis van de verandering in de Ethereum Volatility Index.” Het team kondigde ook aan dat het volgende te lanceren volatiliteitstoken CVIVOL zal zijn, dat zal worden gekoppeld aan de volatiliteitsindex van CVI. De CVIVOL zal naar verwachting worden verhandeld op elke gedecentraliseerde beurs (DEX) die wordt ondersteund op Polygon.

The post Crypto Volatility Index kondigt de integratie van Chainlink Keepers aan appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*