Crypto-Prijzen.nl

Crypto startup Blockchain.com oogt op IPO: Verslag

Crypto startup Blockchain.com oogt op IPO: Verslag

Blockchain.com, een crypto exchange die sinds de oprichting meer dan $ 1 biljoen aan transacties heeft afgehandeld, zou naar verluidt denken aan een beursintroductie (IPO) in de VS.

Volgens een Bloomberg rapport dat dinsdag is gepubliceerd, is het team achter het uitwisselingsplatform momenteel bezig met het inschakelen van banken in het land, met het oog op de lancering van een beursintroductie (IPO).

Bronnen die op de hoogte zijn van deze ontwikkelingen, vertelden Bloomberg dat Blockchain.com de mogelijkheid bekijkt om zo snel mogelijk publiek te gaan, aldus het rapport.

Er wordt echter ook opgemerkt, dat de verplichtingen van het cryptobedrijf rond het onderwerp momenteel nog beginselen zijn. Als zodanig zal de IPO mogelijk pas in 2023 plaatsvinden. Het is ook een mogelijkheid dat het in Miami gevestigde cryptobedrijf, nog een andere kijk op de hele kwestie heeft.

Een van crypto’s grootste exchanges

Blockchain.com werd in 2011 gelanceerd en breidt zich niet alleen uit als een Bitcoin (BTC) block explorer voor het aanbieden van crypto wallets en een uitwisselingsplatform. De exchange is beschikbaar in 200 landen, met 37 miljoen gebruikers die kunnen handelen, rente verdienen op holdings of op het uitlenen van crypto.

Door de groei van het bedrijf behoort het nu tot de grootste in de branche en het had een waardering van $ 14 miljard ten tijde van de serie D financieringsronde in maart.

Bieden om lid te worden van Coinbase

De IPO, als het gebeurt, zou het cryptoplatform zien toetreden tot Coinbase (en waarschijnlijk Binance US) als de eerste drie beursgenoteerde crypto uitwisselingsbedrijven.

Coinbase Inc. (NASDAQ: COIN) werd op 14 april 2021 genoteerd op de Amerikaanse aandelenmarkt. De referentieprijs van het COIN aandeel na de directe notering was $ 250 per aandeel en steeg naar een hoogtepunt van $ 368.

De Coinbase aandelen zijn lager verhandeld, naast de cryptocurrency markt en de bredere aandelenmarkt. De dalingen zijn het gevolg van een langdurige daling, waarbij COIN momenteel wordt verhandeld tegen $ 146 per aandeel.

Ondertussen wil Binance US ook de IPO weg inslaan. Het bedrijf, een Amerikaanse tak van de toonaangevende crypto exchange Binance, heeft onlangs meer opgehaald dan $ 200 miljoen tijdens zijn startfinancieringsronde. Aan de financiering is bijgedragen door onder meer RRE Ventures, VanEck, Foundation Capital en Circle Ventures.

De waardering van het bedrijf was destijds $ 4,5 miljard, naar verluidt de eerste stap toen het bedrijf zich probeerde voor te bereiden op een IPO.

Het bericht Crypto startup Blockchain.com oogt op IPO: Verslag verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*