Crypto-Prijzen.nl

Crypto prijsdaling heeft een negatief effect op de Q3 omzet, zegt Robinhood

Crypto prijsdaling heeft een negatief effect op de Q3 omzet, zegt Robinhood

Robinhood is een van de meer populaire aandelen- en crypto-beurzen die er zijn, en eerder dit jaar zag het een zeer hoog handelsvolume. Nu de situatie met betrekking tot cryptoprijzen in het tweede kwartaal verandert, heeft het bedrijf gewaarschuwd dat de kwartaalomzet waarschijnlijk aanzienlijk lager zal zijn dan voorheen.

Robinhood verklaart de verwachte omzetdaling

Robinhood heeft de waarschuwing toegevoegd in zijn amendement op het formulier S-1 dat het gisteren, 19 juli, bij de Amerikaanse SEC heeft ingediend. Daarin merkte het bedrijf op dat de handelsactiviteit eerder dit jaar, in januari en februari, bijzonder hoog was. Toen het einde van het tweede kwartaal van dit jaar naderde, daalde de handelsactiviteit echter aanzienlijk. Gezien de situatie verwacht het bedrijf dat zijn omzet in het derde kwartaal van 2021 nog lager zal zijn vanwege de afname van de handelsactiviteit die nog steeds aanhoudt.

Dit zal natuurlijk alleen laag zijn in vergelijking met recordhoogtes die het bedrijf eerder dit jaar heeft gezien, vooral als het gaat om cryptocurrencies. De totale omzet van het bedrijf groeide jaar-op-jaar met meer dan 123%. Aan het einde van het tweede kwartaal van 2020 had het $ 244 miljoen, terwijl dat bedrag tegen het einde van het tweede kwartaal van 2021 is gestegen tot tussen de verwachte $ 546 miljoen en $ 574 miljoen.

In het eerste kwartaal van 2021 kwam maar liefst 17% van zijn totale inkomsten uit crypto transactiekosten. In het kwartaal daarvoor verdiende het bedrijf slechts 4% van zijn totale omzet uit deze bron. In het eerste kwartaal van 2021 handelden ook meer dan 9,5 miljoen klanten voor ongeveer $ 88 miljard in crypto, en tegen het einde van het kwartaal had het bedrijf $ 12 miljard aan crypto-activa in bewaring.

Niet alleen dat, maar 34% van deze kwartaalomzet kwam rechtstreeks van DOGE/USD transacties, aangezien de prijs van de meme munt begin 2021 omhoogschoot. Robinhood waarschuwde al eerder dat zijn activiteiten sterk kunnen worden beïnvloed als de vraag naar Dogecoin daalt en er geen nieuwe munt stijgt om het te vervangen.

The post Crypto prijsdaling heeft een negatief effect op de Q3 omzet, zegt Robinhood appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*