Crypto-Prijzen.nl

Crypto onderzoeker rangschikt Polkadot, Cardano en Solana op energieverbruik

Crypto onderzoeker rangschikt Polkadot, Cardano en Solana op energieverbruik

Veel milieuactivisten maken zich zorgen over de hoeveelheid energie die wordt gebruikt door blockchain netwerken. Bitcoin (BTC/USD) is al heel lang zwaar bekritiseerd omdat het grote hoeveelheden energie verbruikt via het proof-of-work mining proces.

Een crypto onderzoeker is nu naar buiten gekomen om blockchain netwerken en de hoeveelheid energie die ze verbruiken te classificeren.

Polkadot verbruikt de minste energie

De onderzoekers van het Crypto Carbon Ratings Institute merkten op dat het Polkadot netwerk in totaal de minste hoeveelheid energie verbruikte. De jaarlijkse koolstofemissies waren ook veel lager in vergelijking met andere proof-of-stake blockchains die in het onderzoek waren opgenomen.

Het onderzoek merkte ook op dat de Cardano blockchain jaarlijks de laagste energie per node gebruikte. Solana (SOL/USD) was ook milieuvriendelijk, aangezien haar netwerk de minste energie per transactie verbruikte.

Het onderzoek richtte zich ook op Avalanche (AVAX/USD), een van de snelgroeiende blockchains in de cryptowereld. Het beoordeelde de economische waarde van deze blockchain in termen van de waarde afgeleid van de toepassing ervan. In het geval van Avalanche kwam deze statistiek uit op $ 18,454 per kilowattuur. Solana noteerde $ 4,395 per kilowattuur, terwijl Polkadot $ 19,18 rapporteerde.

Proof-of-stake verbruikt minder energie

Het rapport stelt ook dat proof-of-stake netwerken nog lagere hoeveelheden energie zouden kunnen verbruiken dan wat in het onderzoek werd gerapporteerd.

“Voor beoefenaars die een PoS blockchain protocol selecteren, zouden andere factoren zoals decentralisatie, netwerkdoorvoer of functionaliteit (bijvoorbeeld slimme contracten) relevanter moeten worden als beslissingscriterium.”

Uit de gegevens blijkt dat PoS modellen minder energie verbruiken dan PoW modellen. Bitcoin gebruikt een PoW consensus en er is zware kritiek op de grote hoeveelheden energie die wordt gebruikt, waarbij sommigen beweren dat het Bitcoin mijnproces meer energie verbruikt dan Nederland. PoW modellen hebben rekenkracht nodig om mijnbouwpuzzels op te lossen en het netwerk te beveiligen.

De kwestie van Bitcoin mijnbouw heeft de aandacht getrokken van veel mensen, waaronder Elon Musk. Regeringen hebben ook alarm geslagen over de toename van mijnbouwactiviteiten. Onlangs heeft Europa een verbod op proof-of-work cryptomining aanbevolen.

Het Ethereum netwerk draait momenteel op een proof-of-work consensus. Het netwerk is echter van plan over te gaan naar een PoS consensus. Volgens het CCRI onderzoek verbruikten PoS netwerken minder dan 0,001% van het energieverbruik van het Bitcoin netwerk.

La notizia Crypto onderzoeker rangschikt Polkadot, Cardano en Solana op energieverbruik era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*