Crypto-Prijzen.nl

Crypto onderzoeker: Bitcoin stijging mag niet worden herleid tot Amazon

Crypto onderzoeker: Bitcoin stijging mag niet worden herleid tot Amazon

Bitcoin (BTC/USD) handelde maandag ongeveer 15% hoger, te midden van speculaties in de media dat e-commerce gigant Amazon.com, Inc. (NASDAQ: AMZN) maanden verwijderd is van het accepteren van digitale valuta op zijn platform. In een interview met Invezz.com naar aanleiding van het rapport, zei Lucas Outumuro, Head of Research bij IntoTheBlock, dat dit misschien een beetje lang duurt.

Bitcoin prijs stijgt te midden van short squeeze

De prijs van Bitcoin is het hele weekend “aanzienlijk” gestegen en dit kan worden toegeschreven aan liquidaties als gevolg van een short squeeze, vertelde Outumuro aan Invezz. Hij legde uit:

De markt was te neerwaarts gepositioneerd, zoals blijkt uit de negatieve financieringspercentages in eeuwigdurende swaps. De short squeeze resulteerde in $ 900 miljoen aan short liquidaties en verergerde de prijsstijging.

Bron: IntoTheBlock

Ondertussen heeft Amazon’s vacature voor een Digital Currency & Blockchain Product Lead velen ertoe gebracht te concluderen dat Amazon’s ambities in het cryptocurrency-universum oprecht zijn. Amazon huurt echter al sinds 2018 blockchain experts in, dus elke interesse in de ruimte is niet nieuw, zei Outumuro.

Amazon zal misschien niet eens Bitcoin bezitten

Als berichten dat Amazon Bitcoin accepteert juist zijn, is er geen garantie dat het e-commercebedrijf Bitcoin zelfs op zijn balans wil houden, zei Outumuro. Veel crypto betaalplatforms zoals BitPay kunnen inkomende cryptocurrencies overzetten naar fiat, zodat de ontvanger, in dit geval Amazon, de mogelijkheid van ongewenste volatiliteit elimineert. Het is ook “onwaarschijnlijk” dat Amazon gebruik zou maken van algoritmen voor machine learning, zoals IntoTheBlock’s Predictions, om de prijs van Bitcoin op korte termijn te modelleren om zich in te dekken tegen volatiliteit.

Ten slotte is de rol van Bitcoin als ruilmiddel “nog steeds onduidelijk”, aangezien het aantal transacties niet is toegenomen tijdens perioden van lage volatiliteit, zei hij. De afnemende inflatie van Bitcoin en het potentiële voordeel als waardeopslag zou het aantal mensen beperken dat ervoor zou kiezen om de digitale valuta aan hun Amazon aankopen te besteden.

The post Crypto onderzoeker: Bitcoin stijging mag niet worden herleid tot Amazon appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*