Crypto-Prijzen.nl

Category Archive : Crypto-nieuws

CoinNess en Ness LAB bundelen krachten voor de overgang naar Web3

crypto gift tax

CoinNess, een in Zuid-Korea gevestigd platform voor cryptocurrency, blockchain-informatie en resources, kondigde in een persbericht van donderdag een strategisch partnerschap aan met Web3-ontwikkelingsbedrijf Ness LAB.

Ness LAB is een blockchain-onderzoeksbureau dat gelooft dat blockchain-technologie de manier waarop toegang tot informatie wordt verkregen, moet transformeren. CoinNess deelt een vergelijkbare visie en hoopt samen te werken en “een rechtvaardiger en inclusiever ecosysteem te creëren dat gebruikers over de hele linie ten goede komt”, aldus het persbericht.

Web3-overgang van het CoinNess platform

De strategische doelstelling van het partnerschap zal zich richten op de Web 3-transitie van het CoinNess-platform. Door blockchain-technologie te integreren met de hulp van Ness LAB, wil CoinNess de transparantie en veiligheid van zijn gemeenschapsfuncties verbeteren. Deze samenwerking zal resulteren in een robuustere en boeiendere ervaring voor gebruikers, waardoor een vertrouwde omgeving wordt gegarandeerd die wordt gekenmerkt door veiligheid, betrouwbaarheid en efficiëntie.

Strategische partnerschappen tussen prominente spelers in de blockchain, cryptocurrency en investeringsruimten zijn cruciaal voor het stimuleren van gebruikersacceptatie en onboarding. De overeenkomst tussen CoinNess en Ness LAB, met hun overlappende synergieën, zal naar verwachting de blockchain-industrie vooruit helpen en snelle vooruitgang naar belangrijke mijlpalen en doelen in de industrie vergemakkelijken.

CoinNess staat bekend om het bieden van gepersonaliseerde ervaringen aan investeerders, het aanbieden van een scala aan inhoud, waaronder nieuwsupdates, on-chain data en interactieve community-functies. Door gebruik te maken van CoinNess kunnen investeerders hun crypto-ervaringen aanpassen en beter geïnformeerde beslissingen nemen.

Aan de andere kant is Ness LAB toegewijd aan het ontwikkelen van geavanceerde oplossingen voor de uitdagingen waarmee de blockchain-industrie wordt geconfronteerd, met een focus op transparantie en decentralisatie. Het bedrijf zet zich ook in voor “het bouwen van een gedecentraliseerd, transparant en veilig ecosysteem dat een eerlijke en efficiënte uitwisseling van waarde mogelijk maakt”, merkt het persbericht op.

The post CoinNess en Ness LAB bundelen krachten voor de overgang naar Web3 appeared first on Invezz.

Chancer verandert weddenschappen met behulp van blockchain: investeerders tellen dagen tot presale

In een tijdperk dat wordt bepaald door technologische vooruitgang, is het geen verrassing dat de gokwereld elke dag een aanzienlijke transformatie ondergaat. Platforms zoals Chancer tillen weddenschappen naar een nieuw niveau door gebruik te maken van blockchain-technologie om het proces van het vormen van de voorspellingsmarkt gedecentraliseerd te maken.

Sinds 2018, toen het Amerikaanse Hooggerechtshof sportweddenschappen in het land legaliseerde, heeft de industrie een enorme groei doorgemaakt. De groei wordt ondersteund door de komst van online platforms, mobiele applicaties en verschillende technologische innovaties, waaronder algoritmen voor machine learning, bookmakers, blockchain en de nu bloeiende kunstmatige intelligentie (AI).

De veranderende wereld van sportweddenschappen

Voorbij zijn de dagen dat gokkers fysieke gokhuizen of bookmakers moeten bezoeken om weddenschappen te plaatsen. Online platforms en mobiele applicaties bieden nu ongeëvenaard gemak en toegankelijkheid voor gokkers.

Met slechts een paar klikken op een computer of tikken op een smartphone hebben gokkers nu toegang tot een breed scala aan weddenschappen, sportmarkten en kansen vanuit het comfort van hun huis, kantoor of onderweg.

Hoewel dit hernieuwde gemak sportweddenschappen heeft gedemocratiseerd doordat iedereen aan de actie kan deelnemen, zijn er nog steeds enkele uitdagingen, aangezien de meeste traditionele gokplatforms of -sites gecentraliseerd zijn. Dit betekent dat de spelselectie en kansen al zijn bepaald voor de gokkers. Chancer probeert deze uitdaging weg te nemen door blockchain te gebruiken om het hele proces te decentraliseren, van het opzetten van aangepaste peer-to-peer (P2P) gokmarkten tot het opzetten van kansen.

Op Chancer kunnen gokkers hun eigen aangepaste P2P-wedmarkten opzetten en hun eigen kansen instellen via een gedecentraliseerd platform. De slogan van het platform is “Chancer: jouw spel, jouw regels, jouw kansen.”

Het is ontworpen als een platform waar gokkers niet alleen tegen hun vrienden kunnen wedden, maar ook tegen andere mensen over de hele wereld.

De oprichters van Chancer, Adam en Paul Kelbie, wilden een leuke manier om te reageren op weddenschappen tussen henzelf en hun vrienden, terwijl ze ook andere mensen uitnodigden voor de uitdaging.

Hoe Chancer weddenschappen werken

Elke gebruiker van Chancer kan een gokmarkt opzetten, kansen bevestigen en een oplossingsbron opgeven, zodat het transparant is hoe de uitkomst zal worden beoordeeld. Vervolgens kan iedereen deelnemen en de weddenschap opnemen.

Wat nog belangrijker is, de gebruiker kan het instellen om alleen vrienden toe te staan deel te nemen aan hun markt, of ze laten iedereen ter wereld toe om mee te doen en beide kanten op te gaan.

De weddenschappen worden op het platform gefaciliteerd met de CHANCER-cryptocurrency waarvan de presale start op 13 juni 2023 om 12:00 BST.

CHANCER token presale en hoe je kunt deelnemen

De CHANCER token-presale zal naar verwachting $15 miljoen opbrengen in de loop van 12 fasen die naar verwachting tegen het einde van het tweede kwartaal van 2023 uitverkocht zullen zijn.

Het CHANCER-token wordt gelanceerd op de Binance Smart Chain-blockchain, waardoor het een BEP20-token wordt. Om het token tijdens de presale te kopen, heb je wat BNB- of BUSD-tokens in je wallet nodig. Hoewel één CHANCER-token in de eerste presale fase voor $0,010 verkocht zal worden, stelt de informatie op de officiële website van Chancer dat investeerders ten minste $10 tot $15 aan BNB of BUSD nodig hebben om $CHANCER te kopen en de bijkomende gaskosten te dekken.

CHANCER token hulpprogramma’s

Het is belangrijk om te beseffen hoe $CHANCER tokenhouders zullen profiteren van het verwerven van het token. Om te beginnen krijgen de tokenhouders de mogelijkheid om hun tokens in te zetten om deel te nemen aan door de gemeenschap gecreëerde live markten.

De tokenhouders kunnen ook hun Chancer-markten creëren via de Chancer dApp of zelfs aansluiten op de Chancer Livestream-functie om voorspellend marktplezier in realtime te hebben.

Winnaars worden ook beloond met CHANCER-tokens.

Tokenhouders kunnen er ook voor kiezen om hun CHANCER-tokens op het platform in te zetten, waardoor ze een passief inkomen verdienen en er tegelijkertijd voor zorgen dat er voldoende liquiditeit overblijft voor gebruikers om gemakkelijk in en uit posities te handelen.

The post Chancer verandert weddenschappen met behulp van blockchain: investeerders tellen dagen tot presale appeared first on Invezz.

Chancer vs. DeeLance: waarom heeft het nieuwe en revolutionaire CHANCER-token het voordeel?

Chancer Token Logo

Voor investeerders IN cryptovaluta heeft 2023 van alles een beetje gehad: een explosieve marktprestatie na de bearchaos van vorig jaar, een die getint is met een negatief sentiment als gevolg van tegenwind op het gebied van regelgeving. Er zijn ook tal van interessante en revolutionaire projecten geweest die live willen gaan, waarvan een aantal een toenemende belangstelling heeft voor hun token presale.

Twee van deze disruptorprojecten zijn DeeLance en Chancer. In dit artikel bekijken we waarom de laatste het nieuwe crypto-token zou kunnen zijn om naar te kijken voor 2023.

Wat is Kans?

Chancer is een nieuw cryptocurrency-project dat niet alleen een revolutie teweeg zal brengen in de gokindustrie, maar ook in de bredere vrijetijds- en amusementssector via een uniek en innovatief model.

Als bestemming voor alle sociaal voorspellende markten staat Chancer op het punt een zeer grote speler in de gokwereld te worden. Het ecosysteem wordt aangedreven door CHANCER, een utility-token dat nodig is voor het opzetten van de voorspellingsmarkten en voor uitbetalingen.

CHANCER biedt houders ook de mogelijkheid om meer te verdienen door netwerkvalidators te worden, via een Share2Earn-initiatief en via staking. In termen van tokenomics zullen er 1,5 miljard CHANCER-tokens zijn, waarvan 65% beschikbaar zal zijn in de presale van Chancer die naar verwachting start op 13 juni 2023.

Hoe werkt Chancer?

In tegenstelling tot traditionele bookmakers en andere voorspellende markten, biedt Chancer gebruikers de kans om hun eigen P2P-wedmarkten op te zetten en aan te passen. Gebouwd op blockchain en profiterend van de veiligheid en transparantie die het biedt, geeft het platform gebruikers de kans om het doel “Your Game, Your Rules, Your Odds” te realiseren.

Daarom verwijdert Chancer het gecentraliseerde kenmerk van het “huis”, wat betekent dat iedereen een voorspellingsgebeurtenis kan nemen, de kansen kan bepalen en vervolgens anderen op de weddenschap kan opnemen.

Met het platform hebben gebruikers niet alleen de mogelijkheid om een gokevenement te kiezen en een aangepaste P2P-markt op te zetten, maar ook gebruik te maken van de mogelijkheid voor slimme contracten om vrienden en andere gebruikers te laten deelnemen. Ze kunnen ook deelnemen aan grotere weddenschappen op het hele ecosysteem.

Het CHANCER-token gaat live op de Binance Smart Chain (BEP20) blockchain. Als je meer wilt weten over het token, kun je de website van het project bezoeken of deze uitlegvideo bekijken. Je kunt ook hun whitepaper doornemen.

CHANCER prijsvoorspelling

Zoals opgemerkt, is de presale van Chancer waarschijnlijk een geweldige kans voor iedereen die het token tegen lagere prijzen wil kopen. Met $0,021 in de laatste presale fase zou CHANCER kunnen exploderen wanneer het live gaat op een toonaangevende DEX en grote CEX’s in Q3 2023.

Volgens het team van Chancer omvat de roadmap ook een BETA-platformlancering tijdens het kwartaal en mainnet-release en verdere ontwikkeling later in het jaar of begin 2024. De prijs van CHANCER zou vanaf hier omhoog kunnen schieten, met $0,5 en $1 als belangrijke kortetermijndoelen.

Degenen die CHANCER nu kopen, kunnen de komende maanden grotere papierwinsten boeken en een bullmarktpomp zou de waarde van het token in de tweede helft van 2024 nog verder kunnen opdrijven.

Wat is DeeLance?

DeeLance is een gedecentraliseerd wervingsplatform dat tot doel heeft freelancers ter wereld in contact te brengen met werkgevers van over de hele wereld. In tegenstelling tot platforms zoals Upwork en Freelancer, gebruikt DeeLance blockchain om gebruikers toegang te bieden tot meer transparantie, veiligheid en lage kosten voor zowel klanten als talentaanbieders.

DLANCE is het native utility-token van het DeeLance-platform en zal de sleutel zijn tot het faciliteren van transacties op zijn NFT-marktplaats en metaverse. Het token is momenteel beschikbaar in de presale, met 30% van het totale aanbod van 1 miljard DLANCE beschikbaar voor vroege investeerders.

DeeLance koersvoorspelling

Net als Chancer is DeeLance van plan om op een DEX- en grote CEX-platforms te verschijnen wanneer de voorverkoop eindigt. Momenteel wordt het token verkocht voor $0,038 na een stijging van 15% van $ 0,033. Het zal stijgen naar $0,043 in de volgende presale fase.

Gezien de interesse in het Web3-freelancingsplatform en zijn native token, zullen investeerders waarschijnlijk een aanzienlijke waardestijging van hun activa zien wanneer het project in het derde kwartaal wordt gelanceerd tegen een prijs van $0,055. Vanaf hier kunnen de winsten van 60% of meer op de huidige niveaus een bullish run naar de zeer gewenste prijzen van meer dan $0,1 omvatten.

Wat maakt CHANCER op dit moment een betere investering?

DeeLance is een nieuw op blockchain gebaseerd freelanceplatform dat gecentraliseerde spelers zoals Upwork en Freelancer wil overtreffen. Chancer daarentegen biedt ‘s werelds eerste peer-to-peer (P2P) marktplatform in de gokindustrie.

Hoewel beide projecten klaar lijken om de respectievelijke sectoren opnieuw te definiëren, snakt de ruimte voor sociaal voorspellende markten vrijwel naar het eerste P2P-wedplatform. Het betekent dat Chancer de game-wisselaar is en de marktvooruitzichten voor zijn CHANCER suggereren dat grote whales geen tijd zullen verspillen aan het snel opslokken van het aanbod dat op de secundaire markt terechtkomt.

Gezien het bovenstaande scenario, stelt de voorverkoop kopers in de detailhandel in staat om CHANCER op te scheppen tegen wat een grote korting zou kunnen zijn voor de vroege vogels. Geïnteresseerd in Chancer? Lees hier meer.

The post Chancer vs. DeeLance: waarom heeft het nieuwe en revolutionaire CHANCER-token het voordeel? appeared first on Invezz.

Janet Yellen van Treasury Sec zegt dat ze regelgevende aanpak van SEC ‘ondersteunt’

sec office

De Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen, zegt dat ze steun geeft aan wat regelgevende instanties doen met betrekking tot het gebruik van beschikbare tools om consumenten en investeerders in de crypto-ruimte te beschermen.

De opmerkingen van Yellen kwamen woensdag tijdens een interview met CNBC’s Squawk Box, slechts een dag nadat de SEC een rechtszaak had aangespannen tegen Coinbase. De toezichthouder had eerder de leidende crypto-uitwisseling Binance en zijn oprichter Changpeng Zhao aangeklaagd.

Yellen steunt de SEC en CFTC

Hoewel ze weigerde specifiek commentaar te geven op de twee gebeurtenissen, vertelde de Treasury Sec aan CNBC:

“Onze wetten zijn al sterk. De SEC, de CFTC en andere toezichthouders hebben de mogelijkheid en instrumenten om consumenten en investeerders te beschermen en ik ben er zeer voor dat deze bureaus de instrumenten gebruiken die ze hebben.”

Ondanks dat ze opmerkt dat ze geen commentaar kan geven op individuele zaken die momenteel door de SEC worden behandeld, zei Yellen dat het “gepast is dat ze dat doen” – waarmee ze zegt dat ze het eens is met de klachten van het bureau tegen de leidende crypto-uitwisselingen.

Yellen verwees ook naar aanbevelingen in het rapport van de Financial Stability Oversight Council (FSOC) waaraan het ministerie van Financiën vorig jaar heeft bijgedragen. Het rapport benadrukte de potentiële risico’s van crypto voor de Amerikaanse stabiliteit, en werd weerspiegeld door een rapport van het Witte Huis dat crypto als waardeloos afwees.

In een reactie op de vooruitzichten met het oog op de handhavingsmaatregelen van SEC, zei Yellen:

“Ik zie enkele gaten in het systeem waar aanvullende regelgeving naar mijn mening passend zou zijn, en we zouden graag met het Congres samenwerken om aanvullende wetgeving te laten aannemen.”

Haar opmerkingen resoneren misschien niet met Coinbase en andere crypto-bedrijven in de VS, die volhouden dat de benadering van de SEC negatief is en dat er helemaal geen duidelijkheid is over de regelgeving. Deze gevoelens werden herhaald door verschillende pro-crypto-wetgevers die SEC op verschillende manieren hebben bekritiseerd omdat ze het FTX-debacle hebben “gemist” en hun gezicht willen redden door achter iedereen aan te gaan.

Brian Armstrong, CEO van Coinbase, zegt dat de SEC toestemming heeft gegeven om naar de beurs te gaan (de IPO was in 2021), maar dat het en de CFTC “tegenstrijdige verklaringen” afgeven.

Hij merkte in een apart interview met de CNBC op dat de hele aanpak Amerika niet helpt en slecht is voor de industrie. Echter, zoals in een verklaring die hij aflegde nadat de SEC haar rechtszaak tegen zijn bedrijf had aangekondigd, herhaalde Armstrong het feit dat de rechtbanken nu de nodige duidelijkheid moeten verschaffen.

The post Janet Yellen van Treasury Sec zegt dat ze regelgevende aanpak van SEC ‘ondersteunt’ appeared first on Invezz.

ARK kiest voor meer Coinbase aandelen nu prijzen dalen na SEC zaak

Het lijkt erop dat Coinbase de juridische strijd tegen de Amerikaanse Securities and Exchanges Commission (SEC) heeft gewonnen. Cathie Wood’s Ark Investment Management heeft 419.324 Coinbase-aandelen (NASDAQ: COIN) gekocht terwijl de prijzen kelderden.

Coinbase heeft beloofd een pittig gevecht te organiseren voor de hele crypto-industrie. Het aandeel heeft echter een zware klap gekregen nadat het op één dag met 12,09% was gedaald na de aankondiging dat de SEC het had aangeklaagd.

SEC’s probleem met Coinbase

Zoals eerder hier gemeld, beweert de Amerikaanse SEC dat Coinbase opereert als een niet-gelicentieerde broker, exchange en clearing agent.

In een tweet als reactie op de SEC-rechtszaak, verklaarde Coinbase duidelijk dat ze niet kunnen begrijpen waarom de SEC achter hen aan zou kunnen gaan, ondanks dat ze toestemming hebben gekregen om in 2021 een beursgenoteerd bedrijf te worden. In het antwoord stelt Coinbase:

“Met betrekking tot de SEC-klacht tegen ons vandaag, zijn we er trots op de industrie in de rechtbank te vertegenwoordigen om eindelijk duidelijkheid te krijgen over cryptoregels.

Onthoud: 1. De SEC heeft ons bedrijf beoordeeld en stond ons toe om in 2021 een beursgenoteerd bedrijf te worden. 2. Er is geen manier om “binnen te komen en te registreren” – we hebben het herhaaldelijk geprobeerd – dus we vermelden geen effecten. We wijzen de overgrote meerderheid van de activa die we beoordelen af. 3. De SEC en CFTC hebben tegenstrijdige verklaringen afgelegd en zijn het niet eens eens over wat een effect is en wat een grondstof. 4. Daarom introduceert het Amerikaanse congres nieuwe wetgeving om de situatie op te lossen, en de rest van de wereld zet zich in om duidelijke regels op te stellen om deze technologie te ondersteunen.”

De ellende voor Coinbase volgt op die van zijn concurrerende crypto-uitwisseling Binance, die eerder door de SEC was beschuldigd op vrijwel dezelfde punten. Interessant genoeg kwam de SEC-rechtszaak amper enkele uren nadat Coinbase Legal Officer Paul Grewal voor het Congres getuigde over de nieuwe cryptocurrency-wet.

Ark’s Coinbase-aandelen

De recente aankoop van Coinbase aandelen, de eerste sinds 3 mei, bracht het totale Coinbase-bezit van ARK Invest op 11,44 miljoen aandelen met een waarde van ongeveer $590 miljoen. De vermogensbeheerder kocht 419.324 COIN aandelen, ter waarde van $21,6 miljoen op basis van de slotkoers van dinsdag van $51,61.

De verworven aandelen werden verdeeld onder ARK’s Next Generation Internet ETF, de Fintech Innovation ETF en Innovation ETF.

The post ARK kiest voor meer Coinbase aandelen nu prijzen dalen na SEC zaak appeared first on Invezz.

Robinhood verwijdert mogelijk crypto’s genoemd in SEC’s rechtszaak tegen Coinbase & Binance

Robinhood Trading Platform

De Securities & Exchange Commission klaagde de twee belangrijkste beurzen, Coinbase en Binance, aan wegens wetsovertredingen. Terwijl de twee zich voorbereiden om de toezichthouder in de rechtbank te ontmoeten, beoordeelt het beursgenoteerde investeringsplatform Robinhood zijn crypto-aanbod om problemen met wetgevers te voorkomen.

De laatste ontwikkelingen onthullen dat Robinhood mogelijk cryptovaluta’s verwijdert die door de SEC als niet-gelicentieerde effecten worden beschouwd. Deze omvatten Solana, Polygon en Cardano. Momenteel heeft het handelsplatform slechts 18 crypto’s op zijn netwerk. Dat in tegenstelling tot de meerdere tokens die je kunt vinden op de toonaangevende exchanges Binance en Coinbase.

Op 6 juni beoordeelde de juridische chef van Robinhood, Dan Gallagher, het Amerikaanse Congres over de lopende ontwikkelingen. Zoals invezz.com eerder meldde, was Gallagher een van de functionarissen die op dinsdag (6 juni) voor het Congres moest getuigen. Gallagher zei dat de makelaar de analyse van SEC aan het herzien is om eventuele acties te bepalen.

SEC vraagt de rechtbank om de Amerikaanse activa van Binance te bevriezen

In haar laatste zet heeft de Securities and Exchange Commission de rechtbank opdracht gegeven om de crypto-activa van Binance US te bevriezen om verspilling van fondsen te voorkomen. De toezichthouder verklaarde dat Binance US de $2,2 miljard aan Amerikaanse klantenfondsen riskeert, bewerend dat CZ en Binance controle hebben gehad over gebruikersfondsen ter waarde van miljarden.

Advocaten van SEC dienden een verzoek in bij de rechtbank om hun bezorgdheid te uiten over de kans dat fondsen de VS verlaten, en verzochten om de bevriezing van de tegoeden van klanten om illegale overdrachten door de entiteiten van CZ te voorkomen.

Coinbase heeft alle vertrouwen in het verslaan van de SEC

De toezichthouder beweerde dat Coinbase heeft geopereerd als een niet-erkende broker en uitwisseling, waarbij effecten zonder toestemming worden aangeboden. Ondertussen reageerde Brian Armstrong, hoofd van Coinbase, op de beschuldigingen en verklaarde dat ze de SEC-regels hebben gevolgd en waar mogelijk contact hebben opgenomen met de toezichthouders.

Desalniettemin heeft invezz.com nieuws gepubliceerd dat Brian Armstrong er zeker van is dat hij de SEC voor de rechtbank zal verslaan. Het blijft cruciaal om te zien hoe deze ontwikkelingen zich zullen ontvouwen. Blijf op de hoogte van de nieuwste crypto-updates voor het laatste nieuws.

Robinhood die zijn activa-index verlaagt in overeenstemming met SEC, zal waarschijnlijk het crypto-sentiment aantasten. Dat zal bearishness in de hele markt veroorzaken terwijl de genoemde altcoins harder worden geraakt – Solana, Polygon en Cardano. Desalniettemin bleef de cryptogemeenschap ondanks de rechtszaken van de toezichthouder optimistisch.

The post Robinhood verwijdert mogelijk crypto’s genoemd in SEC’s rechtszaak tegen Coinbase & Binance appeared first on Invezz.

CEO van Coinbase heeft er alle vertrouwen in dat ze “de klus zullen klaren” tegen SEC in de rechtbank

Court Of Law

Het nieuws dat de Securities and Exchange Commission een rechtszaak tegen Coinbase heeft aangespannen, domineerde dinsdag de crypto-ruimte. Zoals Invezz.com meldde, beweerde SEC dat Coinbase opereerde als een niet-gelicentieerde broker, exchange en clearing agent.

Het duurde niet lang voordat Coinbase-chef Brian Armstrong op de beschuldiging reageerde. De CEO bleef vol vertrouwen over de aanstaande strijd met de SEC. Hij verklaarde dat ze klaar zijn om cryptocurrency tegen waakhonden in de rechtbank te vertegenwoordigen en duidelijkheid over de regelgeving te garanderen.

Coinbase reageert op SEC-rechtszaak

De CEO van Coinbase benadrukte meerdere feiten over de laatste SEC-aanklachten. Hij zei dat de effectenregelgever hen toestemming had gegeven om naar de beurs te gaan na beoordeling van de activiteiten van de beurs in 2021.

Armstrong verklaarde dat Coinbase veel pogingen heeft ondernomen om effecten te registreren. De SEC verwierp echter de meeste activa omdat “er geen” vastgestelde procedure is om dergelijke certificaten te verkrijgen.

Ook benadrukte hij tegenstrijdige verklaringen die de CFTC (Commodities Futures Trading Commission) en de SEC hebben afgelegd. Armstrong gelooft dat congresbemiddeling essentieel is, en zegt dat het Congres nieuwe regels overweegt om het probleem op te lossen.

Grote uitwisselingen worden geconfronteerd met rechtszaken

De SEC rechtszaak tegen Coinbase komt een dag nadat de toezichthouder beurs Binance heeft aangeklaagd. De Securities and Exchange Commission zou Binance en CZ hebben aangeklaagd wegens het overtreden van effectenwetten.

Ondertussen, zoals van invezz.com laten zien, is de crypto community tegen de laatste stappen van SEC tegen crypto-uitwisselingen. Ook leek Changpeng Zhao de wetgevers te bekritiseren met zijn laatste tweet.

The post CEO van Coinbase heeft er alle vertrouwen in dat ze “de klus zullen klaren” tegen SEC in de rechtbank appeared first on Invezz.

Net binnen: SEC klaagt Coinbase aan voor het opereren als een niet-geregistreerde broker

De SEC van de Verenigde Staten slaat opnieuw toe op de cryptocurrency-markt, dit keer klaagt Exchange Coinbase aan. Dat komt een dag nadat de wetgevers een rechtszaak tegen Binance hadden aangespannen. De Securities & Exchange Commission beweert dat Coinbase heeft geopereerd als broker zonder vergunning.

Coinbase moet nog reageren op de beschuldigingen van de SEC-beschuldigingen.

DIT IS EEN VERHAAL IN ONTWIKKELING

The post Net binnen: SEC klaagt Coinbase aan voor het opereren als een niet-geregistreerde broker appeared first on Invezz.

“Strijd tussen vrijheid en autoritarisme” – Crypto-professionals verdedigen Binance

Binance App Logo Phone

Het grootste cryptonieuws deze week was het besluit van de Securities and Exchange Commission (SEC) om Binance en Changpeng Zhao aan te klagen. Zoals we in dit artikel schreven, heeft de de SEC 13 aanklachten ingediend en het bedrijf ervan beschuldigd een niet-gereguleerde beurs in de VS te exploiteren en niet-geregistreerde effecten aan te bieden.

Crypto-industrie staat achter Binance

Zoals verwacht kelderden de prijzen van cryptocurrency na de rechtszaak, omdat investeerders zich zorgen maakten over de impact van de rechtszaak. Desondanks lijken crypto-investeerders en -handelaren achter Binance en Changpeng Zhao staan.

Het algemene beeld is dat de SEC haar bevoegdheden gebruikt om bedrijven aan te vallen na het FTX-debacle. Een goede manier om hiernaar te kijken is het feit dat er geen onmiddellijke grote uitstroom uit Binance was, zoals men zou verwachten. In plaats daarvan blijkt uit gegevens van Cryptoquant dat de balans in het bedrijf toeneemt.

Verdere gegevens van DeFi Llama DeFi Llama tonen aan dat de uitstroom van Binance in de afgelopen 24 uur minder dan $1 miljard bedroeg. Normaal gesproken zou je na zo’n grote aankondiging verwachten dat de uitstroom groter is. Uit de gegevens blijkt dat Binance meer dan $60 miljard aan activa heeft, waarmee het het grootste bedrijf in de branche is.

Daarom zou de onmiddellijke daling van de prijzen van cryptocurrency tijdelijk kunnen zijn, zoals we zagen in 2020 toen de SEC Ripple aanklaagde. De prijs van XRP steeg in 2021 en de prijs was in lijn met die van andere cryptocurrencies.

Justin Sun en Charles Hoskinson ondersteunen Binance

In tegenstelling tot tijdens het FTX-debacle, gaven enkele van de grootste spelers in de crypto-industrie steunbetuigingen voor CZ en Binance.

In een lange tweet sprak Justin Sun, die ook het doelwit is van de SEC, zijn steun uit voor CZ, die hij een ‘eerlijk en oprecht persoon’ noemde. Sun is de oprichter van Tron. Hij moedigde CZ ook aan door te zeggen dat hij niet alleen was en voegde toe:

“Als je vrienden zullen we altijd aan je zijde staan en onze niet-aflatende steun en aanmoediging bieden. Wij geloven dat gerechtigheid zal worden gediend, en we zullen deze uitdaging samen aangaan.”

Ondertussen steunt Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, Binance ook. Hij voerde aan dat de rechtszaak een verder bewijs was van de “strijd tussen vrijheid en autoritarisme”. Hij voegde eraan toe:

“Een niet-gekozen groep mensen heeft besloten dat concepten als zelf-soevereine identiteit, het bezit van je portemonnee en de vrijheid om je economische macht te controleren, van de massa moeten worden verwijderd en aan de ‘verlichte’ enkeling moeten worden gegeven.”

Het is ook vermeldenswaard dat Binance het grootste deel van zijn bestaan in een strijd is verwikkeld, met platforms zoals de WSJ die met meerdere hitstukken komen. Binance is er altijd sterk uitgekomen, dankzij het marktaandeel en de reputatie bij klanten.

The post “Strijd tussen vrijheid en autoritarisme” – Crypto-professionals verdedigen Binance appeared first on Invezz.

DEX volume in Uniswap, PancakeSwap en dYdX stijgt na SEC rechtszaak

Is Uniswap (UNI) going up or down? Here's my price prediction for June

Binance kwam onder grote druk te staan nadat de Securities and Exchange Commission (SEC) een rechtszaak had aangespannen tegen het bedrijf en zijn Chief Executive. De rechtszaak zal waarschijnlijk geen grote impact hebben op Binance, aangezien het geen grote aanwezigheid heeft in de Verenigde Staten.

Toch zou de rechtszaak voor onrust kunnen zorgen in de crypto-industrie vanwege het sterke marktaandeel dat Binance heeft. Het betekent ook dat de SEC graag regelgeving implementeert door middel van rechtszaken na het mislukken van FTX. Dit verklaart waarom het bureau nog steeds vecht tegen andere gecentraliseerde beurzen zoals Coinbase en Kraken.

Watch here: https://www.youtube.com/embed/_VaB7DyVXLU?feature=oembed

DEX uitwisselingen zouden hiervan kunnen profiteren

Binance en andere gecentraliseerde beurzen zullen de komende jaren onder de loep worden genomen. Zoals we hebben gezien bij de SEC vs Ripple-zaak, kunnen deze zaken jaren duren. Daarom is er een mogelijkheid dat sommige investeerders besluiten om de industrie en CEX-beurzen buiten de deur te houden.

Gedecentraliseerde beurzen zouden kunnen profiteren van het harde optreden in CEX-platforms zoals Binance en Coinbase. Om te beginnen zijn platforms zoals Uniswap en PancakeSwap gedecentraliseerd van aard en afhankelijk van hun communityleden.

Deze leden beheersen het grootste deel van hun activiteiten, inclusief vergoedingen, productvermeldingen en zelfs liquiditeit in hun ecosysteem. DEX verschilt van gecentraliseerde platforms doordat ze geen gebruikersregistratie vereisen. In plaats daarvan identificeren ze hun gebruikers aan de hand van hun unieke wallet-adressen.

Als zodanig vormt DEX vanuit regelgevend oogpunt de grootste bedreiging in vergelijking met CEX-platforms, omdat ze de KYC- en AML-procedures niet uitvoeren. CEX-bedrijven zoals Binance en Coinbase hebben deze processen geïmplementeerd.

Het reguleren van DEX-protocollen zal veel moeilijker zijn vanwege de manier waarop ze werken. Sommige volledig autonome projecten hebben geen enkele belanghebbende zoals Changpeng Zhao.

DEX volume steeg

Deze situatie verklaart waarom het volume in de meeste DEX-platforms de afgelopen 24 uur is gestegen. Gegevens verzameld door CoinMarketCap laten zien dat het dYdX-volume in de afgelopen 24 uur met 165% is gestegen tot meer dan $883 miljoen.

Uniswap V3 op Ethereum zag zijn volume met 162% stijgen, terwijl het volume van Kine Protocol, PancakeSwap en Curve in deze periode met meer dan 150% steeg.

DEX volume steeg

Geavanceerde investeerders en handelaren houden van DEX-platforms omdat ze, in tegenstelling tot CEX, open source en transparanter zijn. Als zodanig is het eenvoudig om de bewegingen van fondsen op deze platforms te volgen.

Hoewel DEX-protocollen niet perfect zijn, bestaat de mogelijkheid dat ze de komende jaren populairder zullen worden bij gebruikers. Deze tractie is zelfs toegenomen na de ineenstorting van FTX in 2022.

The post DEX volume in Uniswap, PancakeSwap en dYdX stijgt na SEC rechtszaak appeared first on Invezz.