Crypto-Prijzen.nl

Crypto investeerders geven de schuld van de bearmarkt aan Omicron en klimaatverandering

Crypto investeerders geven de schuld van de bearmarkt aan Omicron en klimaatverandering

Crypto investeerders en experts zijn van mening dat de Omicron variant van de COVID-19 pandemie de belangrijkste katalysator is achter de recente bearmarkt. Hoewel de opkomende activaklasse het grootste deel van het jaar goed presteerde, zakte deze in december in na de ontdekking en snelle verspreiding van de Omicron soort.

Omdat beleggers vreesden dat overheden strengere beperkingen zouden invoeren, haalden ze hun geld uit risicovolle activa zoals crypto, waardoor de markt in een neerwaartse spiraal terechtkwam. Op het moment van schrijven is Bitcoin (BTC/USD), de leidende cryptovaluta naar hoofdlettergebruik, de afgelopen maand met dubbele cijfers gedaald, ondanks dat de prijs dit jaar bijna is verdubbeld.

Altcoins hebben deze trend ook gevolgd, met Ethereum (ETH/USD), de op één na grootste cryptovaluta, met een stijging van 400% sinds het begin van het jaar. Het is echter op weg naar de slechtste maand dit jaar sinds maart 2020.

Brian Kelly, de CEO en oprichter van BKCM, een beleggingsonderneming in digitale valuta, is van mening dat de Omicron variant ervoor heeft gezorgd dat de Amerikaanse economie tot stilstand is gekomen. Als gevolg hiervan besloten veel macrofondsen die BTC als inflatiehedge gebruikten om in december winst te nemen.

Hoewel hij gelooft dat BTC in 2022 voorbij $ 100.000,00 zou kunnen stijgen, zei Kelly dat de opkomst van de metaverse investeerders zou kunnen aantrekken voor de vroege groeimogelijkheden die het biedt.

Met name zijn Kelly’s gevoelens tot op zekere hoogte vergelijkbaar met die van Raoul Pal, de CEO van Real Vision, die zei dat de recente daling in de cryptomarkt voortkomt uit institutionele beleggers die winst nemen. Hij gelooft echter dat de periode van winstnemingen voorbij is en dat cryptocurrencies in 2022 weer zullen stijgen.

ESG zorgen blijven hangen

Volgens Lou Kerner hebben zorgen op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (ESG) over het energieverbruik van de cryptosector ook bijgedragen aan de achteruitgang van digitale activa.

Kerner wees erop dat,

Tegenwoordig wordt ‘proof of work’ van de [cryptocurrency] mijnmachines door veel van de investeringsgemeenschap negatief bekeken vanwege de energie die het verbruikt. Maar als je diep graaft, is veel van de energie energie die voor niets anders kan worden gebruikt. In verhouding tot de enorme waarde die we ervan krijgen, zal de energie volgend jaar volgens mij veel minder een punt van zorg worden.

Terwijl cryptocurrencies in december een nederlaag leden, kenden de aandelen van bedrijven die crypto minen of houden een nog scherpere daling. De aandelen van MicroStrategy zijn bijvoorbeeld met 21% gedaald, terwijl Riot Blockchain en Marathon Digital respectievelijk met 38% en 31% zijn gedaald.

Volgens Kerner zijn beleggers van mening dat dergelijke aandelen en crypto’s nauw gecorreleerd zijn. Hij gelooft echter dat deze mentaliteit snel zal veranderen omdat institutionele beleggers de crypto industrie beter beginnen te begrijpen.

Hij wees erop dat de meeste investeerders nog steeds niet in staat zijn om hun hoofd rond mijnbouw te wikkelen, omdat het een klein onderdeel van de industrie is. Als zodanig is het voor hen gemakkelijker om de cryptosector als een mandje te zien.

The post Crypto investeerders geven de schuld van de bearmarkt aan Omicron en klimaatverandering appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*