Crypto-Prijzen.nl

Crypto heeft geen ‘Lehman-moment’, zegt Nexo’s Trenchev

Crypto heeft geen ‘Lehman-moment’, zegt Nexo’s Trenchev

Nexo mede-oprichter en Managing Partner Antoni Trenchev gelooft dat de cryptosector niet op de rand van een instorting staat, vergelijkbaar met die van 2008 van de toenmalige financiële dienstverlener Lehman Brothers.

Trenchev maakte de opmerking donderdag tijdens een interview met Bloomberg. Hij vertelde “Bloomberg Surveillance Early Edition” dat ondanks de huidige prijscrash op de cryptocurrency markt, de industrie geen ‘ Lehman-moment ‘ beleeft.

Hij merkte op dat dit zeer onwaarschijnlijk is, zelfs niet met de trieste realiteit die Terra (LUNA) en de stablecoin TerraUSD (UST) heeft getroffen. Zijn opvattingen worden bijgestaan door een ‘reddingsplan’ voor de algoritmische stable coin, met een negatief sentiment van de de-pegging van de stable coin, waarbij Bitcoin (BTC) naar een dieptepunt van $ 26.500 is gedaald.

Wat is er met de Lehman Brothers gebeurd?

In september 2008 vroeg de financiële dienstverlener Lehman Brothers faillissement aan, diep in het midden van een financiële crisis die de huizenmarkt had overspoeld. Binnen enkele dagen was het bedrijf van de kaart verdwenen, in wat nog steeds het grootste bedrijfsfaillissement van de VS is.

En dit is waarom sommigen dat ‘moment’ als een referentiepunt beschouwen.

Naarmate de crash op de huizenmarkt erger werd, dwongen toxische subprime hypotheken en jaren van mislukt regelgevend toezicht ,Lehman ertoe om op zoek te gaan naar aandelenfinanciering om het hoofd boven water te houden. Maar dat mislukte, kredietverzuim nam toe en ook de overnamebiedingen brachten problemen met zich mee. De enige uitweg voor Lehman was om faillissement aan te vragen, waardoor het aandeelmeer dan 93% kelderde en het vervolgens niet meer te herstellen was.

Elders trokken bange investeerders honderden miljarden dollars van de geldmarkten terug, waardoor het wereldwijde financiële systeem bijna instortte en reddingsplannen afdwongen.

Bitcoin is geboren uit deze crisis.

Waarom dit geen Lehman-moment is?

De crypto-crash heeft miljarden dollars van de totale marktkapitalisatie van de crypto-sector weggevaagd, waarbij veel van het vermogen van de miljardairs in de industrie van de ene op de andere dag is gekelderd.

Bloomberg-gegevens laten bijvoorbeeld zien dat Binance CEO Changpeng Zhao, Galaxy Digital Holdings CEO en oprichter Mike Novogratz en FTX-oprichter Sam Bankman-Fried hun nettowaarde de afgelopen week allemaal met miljarden dollars hebben zien dalen.

Op de vraag of een dergelijke crash een indicatie is dat de cryptomarkt een crash zag vergelijkbaar met de aflevering van de financiële markten van 2008, zei Trenchev dat hij niet denkt dat dit niet zo is.

Ik denk niet dat het een Lehman-moment is. Weet je, [dit is] natuurlijk niet de mooiste aflevering, maar we krijgen er een tot twee per jaar.

Vervolgens noemde hij de prijscrash in 2021 na het harde optreden van China tegen Bitcoin en de daling van 50% die in 2020 werd opgetekend als gevolg van de COVID-pandemie.

Hij merkte ook op dat er dit jaar, ondanks de enorme sell-off druk, een “beperkt aantal verkopers” zijn in vergelijking met 2020 en 2021. Dit, legde hij uit, is waarneembaar op het Nexo-platform waarvan bijna vier miljoen retail gebruikers en aanzienlijk grote institutionele klanten, geen Bitcoin hebben verkocht, zoals werd geregistreerd bij de vorige sell-off.

BTC druk neemt af terwijl Terra BTC reserves “afwikkelt”

Wat de neerwaartse druk vergroot, zei de chief van Nxo:

Ik denk dat de druk die Bitcoin op dit moment ziet, het afbouwen is van de enorme BTC-reserves die de Terra Foundation had opgebouwd. En dat is wat de markt onder druk zet.

Dus, wat denkt hij dat er vervolgens zal gebeuren wat betreft Bitcoin?

Volgens Trenchev betekent de dip van Bitcoin onder de $30k dat het volgende belangrijkste steunniveau rond de $25k zou kunnen liggen. Als dit niet het geval is, is een nieuw bezoek aan de bullmarkt van 2017-2018 van $ 20k mogelijk.

Trenchev sprak ook over het “reddingsplan” voor UST en merkte op dat zijn bedrijf geen deel uitmaakte van de missie. Het platform stond er echter voor open om in volgende plannen met anderen samen te werken, als de raad van bestuur van het bedrijf dit goedkeurt.

Het bericht Crypto heeft geen 'Lehman-moment', zegt Nexo's Trenchev verscheen eerst op Invezz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*