Crypto-Prijzen.nl

Crypto gebruikers gaven $1 miljard uit via Visa’s crypto kaart in H1

Crypto gebruikers gaven $1 miljard uit via Visa’s crypto kaart in H1

Crypto enthousiastelingen hebben in de eerste helft van dit jaar meer dan $ 1 miljard (£ 0,72 miljard) uitgegeven via hun Visa crypto-gekoppelde kaarten. Een rapport onthulde dit nieuws eerder vandaag en zei dat het gebruik van de kaart aanzienlijk was toegenomen. Hoewel Visa geen exacte cijfers voor 2020 en 2019 bekendmaakte, merkte het op dat het totale bedrag dat in de twee jaar met de kaart werd uitgegeven een fractie is van wat de kaart in de eerste zes maanden van dit jaar verwerkte.

In het rapport zei Visa’s CFO, Vasant Prabhu, dat het bedrijf actief werkt aan een ecosysteem dat cryptocurrencies bruikbaarder maakt. Hij voegde eraan toe dat mensen steeds meer manieren onderzoeken waarop ze cryptocurrencies in hun dagelijks leven kunnen gebruiken. Hoewel hij erop wees dat volatiliteit een groot probleem is, zei Prabhu dat Visa Inc. (NYSE: V) cryptohouders de vrijheid geeft om de fluctuatie van cryptoprijzen te beheren en te volgen.

Prabhu merkte verder op dat Visa getuige is geweest van een groot aantal mensen op zijn netwerk die crypto’s van verschillende beurzen kochten. Het bedrijf is van mening dat deze trend zich zal voortzetten en crypto gekoppelde kaarten en andere opkomende betalingsmethoden, zoals biometrie en QR codes, ertoe aanzet om de $ 18 biljoen (£ 13,06 biljoen) die jaarlijks via cheques en contant geld wordt uitgegeven, over te nemen.

Visa is niet van plan crypto aan haar balans toe te voegen

In de publicatie kondigde Visa ook aan dat het de door Sam Bankman-Fried opgerichte FTX beurs had toegevoegd aan zijn FinTech Fast Track programma. Hiermee wil de betalingsgigant het gebruik van crypto praktischer maken voor zowel particulieren als zakelijke klanten. Naast FTX werkte Visa ook samen met Coinbase, Circle en BlockFi om kaarthouders crypto uit hun portemonnee te laten uitgeven bij meer dan 70 miljoen verkopers over de hele wereld.

Hoewel het bedrijf werkt aan het verbeteren van de gebruikerservaring van zijn crypto gekoppelde kaarten, deelt het niet de ambities van bedrijven als Tesla en MicroStrategy, die crypto aan hun balans hebben toegevoegd. Volgens Prabhu is Visa niet van plan cryptocurrencies op zijn balans te houden, omdat het alleen valuta’s hoeft aan te houden die hem helpen zijn bedrijf te runnen. Aangezien het bedrijf niet wordt betaald of betalingen doet in crypto, ziet het niet de noodzaak in om digitale valuta aan zijn balans toe te voegen.

Ondertussen is Visa’s rivaal, Mastercard, van plan om deze zomer een cryptokaart te lanceren via een samenwerking met Gemini Exchange en WebBank. Via deze kaart proberen de bedrijven gebruikers een gemakkelijke toegang tot de cryptomarkt te bieden.

The post Crypto gebruikers gaven $1 miljard uit via Visa’s crypto kaart in H1 appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*