Crypto-Prijzen.nl

Crypto blijft aanslaan omdat meer mensen kiezen om betaald te worden in digitale activa

Crypto blijft aanslaan omdat meer mensen kiezen om betaald te worden in digitale activa

Cryptocurrencies worden steeds populairder, waarbij mensen zeggen dat ze hun salaris willen ontvangen in digitale activa zoals Bitcoin (BTC/USD). Voorbeelden zijn de burgemeester van Miami, Francis Suarez, de verkozen burgemeester van New York, Eric Adams, en de American football quarterback Tom Brady. Het is echter vermeldenswaard dat deze trend zich heeft verspreid over invloedrijke personen, waaronder contractarbeiders en muzikanten.

Tijdens een interview op 21 december wees Sharon Epperson van CNBC erop dat veel mensen betaald willen worden in crypto vanwege het opwaartse potentieel van digitale valuta. Het interview belichtte het verhaal van Stephen Gerrits, die een optreden heeft waarbij hij mensen moet overtuigen om een app te downloaden die sportweddenschappen rangschikt.

Gerrits, een senior student, nam deze baan aan omdat het een optie bood om in crypto betaald te worden. Volgens hem was betaald worden in crypto een verleidelijk onderdeel van de deal met zijn werkgever SharpRank. Hij wees erop dat crypto op dit moment een spannend iets is en dat hij er deel van uit wilde maken.

De CEO en mede-oprichter van SharpRank, Chris Adams, het bedrijf besloot crypto aan te bieden als betalingsoptie voor zijn werknemers omdat het opviel als een kans voor het bedrijf om zich te onderscheiden van zijn concurrenten. Hij voegde eraan toe dat crypto SharpRank ook hielp zichzelf te positioneren als marktleider, met betrekking tot hoe zijn merkambassadeurs communiceren met potentiële gebruikers van de app.

Een spannende, maar riskante rit

Hoewel betaald worden in crypto een opwindende optie lijkt, is het vermeldenswaard dat de inherente volatiliteit van crypto’s ze riskant maakt. BTC handelde bijvoorbeeld in 2021 tussen $ 30.000 en $ 68.789,63.

Dit betekent dat iedereen die in november in BTC werd betaald toen BTC boven $ 60.000 handelde en besloot het bedrag in de cryptocurrency aan te houden, aanzienlijke verliezen zou hebben geleden omdat BTC op dit moment wordt verhandeld tegen $ 48.558,68.

Sommige mensen zijn echter bereid dit risico te nemen om voet aan de grond te krijgen op de cryptomarkt. Een voorbeeld is Tiyanna Brown, een kunstenaar die zowel fysieke kunst als non-fungible tokens (NFT’s) maakt. Volgens haar hebben NFT’s een kans geboden die vergelijkbaar is met het licentiëren van haar kunst. Als zodanig krijgt ze een percentage wanneer iemand haar kunst gebruikt.

Ze wees er ook op dat de waarde van haar kunst toeneemt naarmate meer mensen het gebruiken, delen of kopen. Brown voegde eraan toe dat ze hoopt dat NFT’s zullen helpen het woord honger uit de beschrijving van artiesten te halen.

Crypto betalingen komen met flinke belastingen

Hoewel cryptocurrencies veel potentie hebben, zei Epperson dat iedereen die digitale valuta wil accepteren voor betaling, bereid moet zijn om belasting te betalen aan de overheid.

Volgens haar zou het betalen van belasting aan de Internal Revenue Service (IRS) een ingewikkeld proces kunnen zijn, omdat werknemers het totale bedrag aan crypto dat ze hebben ontvangen in dollars moeten rapporteren op basis van de waarde van de munt die ze hebben gekregen en het tijdstip waarop ze deze hebben gekregen. Met de volatiliteit van crypto’s in het achterhoofd, zei ze dat werknemers uiteindelijk belasting zouden kunnen betalen over inkomsten die in waarde zijn gedaald.

Bovendien moeten werknemers die salarissen of lonen in crypto accepteren, vermogenswinstbelasting betalen wanneer ze hun crypto ruilen of verkopen.

The post Crypto blijft aanslaan omdat meer mensen kiezen om betaald te worden in digitale activa appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*