Crypto-Prijzen.nl

Crypto ATM operators in Singapore sluiten machines tijdens hardhandig optreden van de MAS

Crypto ATM operators in Singapore sluiten machines tijdens hardhandig optreden van de MAS

De in Singapore gevestigde crypto-geldautomaat bedrijven sluiten hun machines nadat de Monetary Authority of Singapore (MAS) heeft aangekondigd dat er hard wordt opgetreden tegen crypto advertenties. Een rapport onthulde dit nieuws eerder vandaag en merkte op dat onder de getroffen bedrijven Daenerys & Co. is, de toonaangevende crypto-geldautomaat operator in het land.

Hoewel het bedrijf zijn geldautomaten heeft gesloten om aan de voorschriften te blijven voldoen, merkte het op dat de nieuwe richtlijnen van MAS voor geldautomaten een verrassing waren. Volgens Daenerys had het vijf geldautomaten geïnstalleerd in winkelcentra in Singapore. De machines boden de inwoners van het land een eenvoudige manier om Bitcoin (BTC/USD) en Ethereum (ETH/USD) te kopen.

Daenerys voegde eraan toe dat het van plan is zijn geldautomaten gesloten te houden in afwachting van opheldering van de centrale bank. Afgezien van Daenerys, kondigde Deodi aan dat het zijn enige geldautomaat op 18 januari had gesloten.

Hoewel het de bedoeling van MAS is om crypto advertenties aan te pakken, past het feit dat geldautomaten particuliere beleggers een snelle manier bieden om betrokken te raken bij digitale activa, niet goed. In het document merkte de MAS op dat een dergelijke gemakkelijke toegang kan het publiek te misleiden om de handel in crypto op impuls, zonder de risico’s.

Regelgevers blijven crypto advertenties aan banden leggen

Dit nieuws komt terwijl regelgevers over de hele wereld crypto advertenties blijven onderdrukken. Naast MAS heeft de Spaanse National Securities Market Commission (CNMV) beperkingen ingevoerd voor crypto advertenties. De toezichthouder merkte op dat de nieuwe regels van toepassing zijn op cryptobedrijven, marketingbedrijven die zijn ingehuurd door cryptobedrijven en influencers.

Volgens de richtlijnen moeten influencers bekendmaken of ze zijn betaald om crypto advertenties weer te geven. Bovendien verplicht de CNMV hen om duidelijke, evenwichtige, onpartijdige en niet-misleidende verklaringen op te nemen over de risico’s van crypto’s in hun promoties. Voor verkooppunten en influencers met meer dan 100.000 volgers, heeft de waakhond een opzegtermijn van 10 dagen nodig voordat de advertenties worden weergegeven.

Bedrijven of personen die zich niet aan deze regels houden, worden onderworpen aan een geldboete van maximaal $ 342.000.

Gisteren heeft de Britse regering ook plannen aangekondigd om crypto advertenties onder de regelgevende reikwijdte van de Financial Conduct Authority (FCA) te brengen. Door dit te doen, hoopt de overheid innovaties te bevorderen en ervoor te zorgen dat crypto advertenties duidelijk en eerlijk zijn.

Volgens HM Treasury is deze stap nodig omdat ongeveer 2,3 miljoen mensen in het VK crypto hebben omarmd. Uit onderzoek blijkt echter dat de kennis over crypto afneemt, wat betekent dat de kans groot is dat sommige mensen niet weten wat ze kopen.

De post Crypto ATM operators in Singapore sluiten machines tijdens hardhandig optreden van de MAS verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*