Crypto-Prijzen.nl

Conservatieve partij MP Matt Hancock overweegt Bitcoin (BTC) te kopen

Conservatieve partij MP Matt Hancock overweegt Bitcoin (BTC) te kopen

Matt Hancock, een lid van de Conservatieve Partij in het Britse parlement, heeft gezegd dat hij overweegt te investeren in Bitcoin. De wetgever voegde eraan toe dat het VK “dynamisch” moest worden en zich moest aanpassen aan de veranderingen in de financiële sector.

Hancock verklaarde dat Groot-Brittannië deze innovatie zou kunnen omarmen, aangezien het zich heeft losgemaakt van het restrictieve beleid in de EU.

Hancock wil dynamisch worden in regelgeving

“We hoeven nu niet alleen het beperkende regelgevingsregime van de EU over te nemen en in plaats daarvan ons eigen regime te ontwerpen dat dynamischer is”, voegde hij eraan toe.

Tijdens een interview met een lokale publicatie zei Hancock dat hij nog moest investeren in Bitcoin (BTC/USD), maar dat hij het overwoog. Hij meende dat blockchain technologie veel use-cases had, zoals slimme contracten en betalingsverwerking. Volgens de wetgever kunnen digitale activa de financiële sector transformeren.

Het conservatieve parlementslid merkte ook op dat het VK een “liberaal regelgevend systeem” had. Het zou een hub voor cryptocurrencies kunnen worden door crypto innovaties toe te passen, zou het VK zijn positie als leider in de financiële innovatiesector kunnen bevestigen.

Hij zei,

Crypto is al hier en in gebruik. Het breidt zich snel uit in het VK en over de hele wereld. We hebben geen keuze of het gebeurt. De keuze die we hebben, is hoe we deze het beste vormgeven om mensen te helpen.

Crypto regelgeving in het VK

Het VK is niet erg open geweest in zaken die te maken hebben met cryptocurrencies. Hoewel cryptocurrencies niet verboden zijn in het land, ontbreekt er een duidelijk regelgevend kader. De Britse Financial Conduct Authority (FCA) heeft openbare advertenties voor zeer risicovolle crypto investeringen verboden.

De FCA heeft verduidelijkt dat mensen die in cryptocurrencies willen investeren, voldoende financiële kennis nodig hebben en het promoten van deze investeringen bij het publiek vergroot het risico dat naïeve investeerders verliezen lijden. Hancock was het ermee eens dat er regelgeving nodig is in de sector. “Er moet bijvoorbeeld een regelgevende benadering zijn om ervoor te zorgen dat advertenties niet misleidend zijn, en om ervoor te zorgen dat de uitwisselingen goed zijn en mensen niet afzetten”, zei hij. Als andere wetgevers cryptocurrencies aannemen, kan dit het Britse regelgevingskader transformeren.

La notizia Conservatieve partij MP Matt Hancock overweegt Bitcoin (BTC) te kopen era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*