Crypto-Prijzen.nl

ConsenSys pleit voor het juiste regelgevingskader in de crypto industrie

ConsenSys pleit voor het juiste regelgevingskader in de crypto industrie

Het debat over de regulering van de cryptocurrency industrie is nog steeds aan de gang en zal mogelijk niet snel eindigen. Verschillende belanghebbenden in de markt hebben advies gegeven over de beste manier om de sector te reguleren.

Amerikaanse regelgevers zoeken ook naar manieren om het juiste regelgevingskader te ontwikkelen dat duidelijke regels zal opstellen voor spelers in de sector. De toezichthouders zoeken naar manieren om de toenemende witwaspraktijken in de cryptosector te minimaliseren.

Managing Director APAC bij ConsenSys, Charles d’Haussy, gaf ook zijn mening tijdens een CBNC interview. Hij is van mening dat er duidelijkheid moet zijn over de regelgeving in de crypto industrie, en dat er verschillende belanghebbenden uit de financiële sector en de regelgevende instanties bij moeten worden betrokken.

Alle belanghebbenden moeten worden betrokken

Hij zegt dat aangezien de technologie zich blijft ontwikkelen, belanghebbenden moeten handelen in overeenstemming met de verbeterende technologie. Ze moeten proactieve maatregelen opzetten die zorgen voor de snel veranderende technologie.

De duidelijkheid van de regelgeving moet ook rekening houden met zowel de particuliere als de institutionele handelaren, die beide de hele cryptomarkt uitmaken.

Volgens Charles moet het juiste regelgevingskader het crypto ecosysteem versterken en ook de gebruikers beschermen.

Kansen voor veel financiële markten

Charles merkte ook op dat de revolutie van blockchain technologie en digitale activa verschillende kansen voor veel financiële markten heeft opgeleverd. Hij adviseerde ook dat alle hens aan dek moet zijn om iedereen mee te nemen om het regelgevend kader te bieden. Regelgevers uit Azië, Europa en andere plaatsen zouden een inclusief kader moeten hebben dat zowel legacy spelers als de fintech mee zal nemen.

Charles voegde eraan toe dat ConsenSys sinds 2016 samenwerkt met toezichthouders. Het doel is ervoor te zorgen dat het juiste regelgevingskader de marktintegriteit en het vertrouwen zal versterken. Hij zei dat het het voordeel van blockchain technologie voor alle belanghebbenden zal maximaliseren.

The post ConsenSys pleit voor het juiste regelgevingskader in de crypto industrie appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*