Crypto-Prijzen.nl

Commonwealth Bank of Australia wil meer cryptodiensten aanbieden

Commonwealth Bank of Australia wil meer cryptodiensten aanbieden

De Commonwealth Bank of Australia (CBA) is van plan haar cryptocurrency diensten uit te breiden. Het hoofd Blockchain en Digital Assets bij de bank, Sophie Gilder, merkte op dat CBA haar blockchain team de komende maanden wil verdubbelen.

CBA is de grootste financiële instelling in Australië. Tegen het einde van 2021 begon het zijn klanten toe te staan cryptocurrencies te kopen, verkopen en aan te houden. Het is de eerste bank in Australië die cryptocurrency-diensten aanbiedt

Commonwealth Bank of Australia breidt cryptodivisie uit

Gilder hield een toespraak op de Australia Blockchain Week Conference, waar ze zei dat de bank haar cryptocurrency diensten zou uitbreiden om te voldoen aan het “volledige spectrum van consumentenbehoeften”. Ze voorspelde ook dat cryptocurrencies als activaklasse zouden blijven evolueren.

Ze zei,

We hebben CommBank crypto gelanceerd in december en tot nu toe zijn de reacties buitengewoon positief. De grootste klacht die we hebben gehad, zijn klanten die nog niet in de pilot zijn toegelaten.

De opmerkingen van Gilder werden ook ondersteund door Anthony Jones, het hoofd van Innovation Fintech bij Visa Australia, die opmerkte dat de cryptosector nu mainstream was. Hij merkte ook op dat crypto activa nu kunnen worden gebruikt als waardeopslag of om zich in te dekken tegen inflatie.

Traditionele financiële instellingen die cryptodiensten aanbieden

Traditionele financiële instellingen zijn op weg naar de cryptocurrency sector om aan de toegenomen vraag te voldoen. In de VS heeft enkele van de toonaangevende instellingen op Wall Street, zoals JPMorgan en Goldman Sachs, al cryptocurrency divisies gelanceerd.

Naast cryptocurrency handel wagen traditionele banken zich ook in de metaverse. Vorige maand maakte JPMorgan bekend de Onyx Lounge op Decentraland te lanceren, een van de grootste metaverse projecten. Eerder dit jaar verklaarde de CEO van de Onyx divisie bij JPMorgan dat mensen zich nu meer bewust waren van de voordelen van Bitcoin, waarbij hij opmerkte dat de sector de komende jaren een snelle groei zou blijven zien.

Onlangs kondigde HSBC, een andere toonaangevende financiële instelling, ook haar samenwerking aan met The Sandbox (SAND/USD) om virtuele crypto-educatieve diensten aan te bieden. Ondanks deze goedkeuring en de toenemende acceptatie, is het regelgevingskader voor digitale activa in de meeste rechtsgebieden niet duidelijk.

Het bericht Commonwealth Bank of Australia wil meer cryptodiensten aanbieden verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*