Crypto-Prijzen.nl

Coinsmart CEO: regulering is de ‘ondertoon van ons hele bedrijf’

Coinsmart CEO: regulering is de ‘ondertoon van ons hele bedrijf’

De regering van Trudeau heeft vorige week cryptocurrency beurzen bevolen om aan de nationale politie “alle informatie over een transactie of propositietransactie” die is gekoppeld aan meer dan 30 crypto wallet adressen, bekend te maken.

Onlangs maakte de Canadese vice-premier en minister van Financiën Chrystia Freeland duidelijk dat de regering haar strategie voor het bevriezen van tegoeden zal uitbreiden als onderdeel van de recente Emergencies Act.

De zet volgt op een gespannen confrontatie in Ottawa, nu het meer weken durende protest van vrachtwagenchauffeurs in de hoofdstad van het land tot een einde lijkt te komen. Invezz had de gelegenheid om de situatie kort te bespreken met een gereguleerd Canadees cryptohandelsplatform om hun verplichtingen te begrijpen.

Crypto CEO: ‘automatische’ beslissing om te voldoen

De vraag die veel crypto waarnemers bezighoudt, is hoe de industrie zal reageren. Het belangrijkste uitgangspunt van cryptocurrency is dat het immuun is voor de reikende handen van de overheid.

In werkelijkheid is dit niet noodzakelijk het geval, aangezien de crypto industrie, net als elke andere industrie, in een of andere vorm is gereguleerd.

Justin Hartzman, CEO en mede-oprichter van het in Toronto gevestigde Coinsmart, vertelde Jayson Derrick, hoofdredacteur van Invezz, dat regelgeving de “ondertoon van ons hele bedrijf” is. Het bedrijf heeft een wettelijke verplichting om samen te werken met autoriteiten, een actie die het volledig van plan is te ondernemen in overeenstemming met de wet.

Hartzman erkent dat het bevel om verdachte crypto activiteit te melden nog steeds “behoorlijk hard” is en een scenario is dat zich nooit in Canada heeft voorgedaan. Hoe dan ook, het was een “automatische” beslissing om te voldoen aan de regelgevers. Hij zei:

Dat is het veiligste voor onze aandeelhouders als beursgenoteerde onderneming en past in onze benadering van de regelgeving eerst.

Hartzman zei dat hij gelooft dat samenwerking de beste langetermijnstrategie is om de levensduur van het bedrijf en de cryptocurrency gemeenschap als geheel te waarborgen. Zijn beslissing wordt “min of meer” weerspiegeld bij andere brokers.

Een ‘slechte look’ voor Canada

De Canadese regering heeft, net als elke andere westerse democratie, al regels en voorschriften ingevoerd om illegale financiële activiteiten te bestrijden.

Maar Trudeau neemt “buitengewone maatregelen” om daar “omheen te gaan”, zei Hartzman. Vanuit politiek perspectief zou dit de ondergang kunnen betekenen van de liberale partij die aan de macht is sinds de nederlaag van Stephen Harper in 2015.

Een federale verkiezing op korte termijn lijkt echter uitgesloten, aangezien de Canadezen net in september 2021 bij de stembus waren. De Conservatieve Partij heeft ook geen permanente leider meer nadat hun leider Erin O’Toole slechts paar korte weken geleden.

Canada herbergt een aantal ongelooflijke blockchain bedrijven, maar ze zoeken misschien elders naar groenere weiden. Dit is al een tijdje de “temperatuur van de gemeenschap” en de recente regeringsacties “kunnen het sentiment versterken”, zei hij.

Toch ziet de crypto executive ook het tegenovergestelde gebeuren. Men zou de tegendraadse opvatting kunnen aanvoeren dat het optreden van de overheid ‘meer belangstelling’ zou kunnen wekken. Hij zei:

Ik denk dat de erkenning dat de markt er is en dat de mensen erover nadenken belangrijk is.

La notizia Coinsmart CEO: regulering is de 'ondertoon van ons hele bedrijf' era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*