Crypto-Prijzen.nl

CoinJoin mixtool om illegale transacties te blokkeren

CoinJoin mixtool om illegale transacties te blokkeren

Privacy concerns emerge as another crypto exchange restricts coin mixing transactions

CoinJoin, een populaire Bitcoin (BTC/USD) mixtool, blokkeert transacties die als illegaal zijn gemarkeerd of daarmee verband houden, meldde CoinTelegraph, daarbij verwijzend naar een aankondiging van het officiële Wasabi Wallet Twitter account, waarvan CoinJoin deel uitmaakt.

CoinJoin zal de zkSNACKs coördinator gebruiken om te voorkomen dat bepaalde niet-uitgegeven transactie outputs (UTXO’s) zich bij CoinJoin registreren. zkSNACKs coördinator is een virtuele machine die wordt gebruikt om de oorsprong van de overgangen te mengen.

Witwassen via mixtools wordt steeds moeilijker

Op privacy gerichte mixtools worden vooral toegepast om de herkomst van de transacties te verhullen en worden vaak gebruikt om illegaal verkregen geld te wassen. Door het feit dat Chainalysis en andere platforms speciale tools hebben ontwikkeld voor de blockchain, een grootboek, is het witwassen van geld met behulp van mixers de afgelopen jaren erg moeilijk geworden.

Voorstanders van privacy halen uit

De aankondiging van Wasabi Wallet lokte privacyadvocaten uit om uit te halen. Ze beschuldigden Wasabi ervan te zijn bezweken voor wetshandhaving. Een Wasabi ontwikkelaar, wiens greep op Twitter Rafe is, wees erop dat ze moesten voldoen aan specifieke benchmarks, maar dat ze dit zouden doen zonder afbreuk te doen aan hun kernwaarden.

De ontwikkelaar voegde eraan toe dat het blokkeren van UTXO’s beperkt was tot de zkSNACKs coördinator. Gebruikers van een andere coördinator blijven veilig en privé. De oprichter van Wasabi Wallet, Adam Fiscor, erkende dat blacklisting de privacyportemonnee heeft aangetast en dat dit een bedreiging kan blijken te zijn voor de fungibiliteit van Bitcoin.

Crypto gebruik voor illegale handelingen is een fractie van de totale transacties

Hoewel veel gecentraliseerde entiteiten erop staan dat cryptocurrencies worden gebruikt voor illegale activiteiten en het mixen van tools en privacy wallets hen helpt, hebben onderzoek en data-analyse aangetoond dat dit gebruik van crypto een klein deel van de totale transactieactiviteit uitmaakt.

Naarmate er steeds krachtigere analytische tools opduiken, is deze voortdurend afgenomen. Uit Chainalysis gegevens blijkt dat het illegale aandeel van alle cryptotransacties vorig jaar slechts 0,15% bedroeg.

Bitfinex arrestaties: een goed voorbeeld

De recente arrestaties van Ilya Lichtenstein en Heather Morgan, de man en vrouw die probeerden geld wit te wassen van de Bitfinex hack van miljarden dollars, is een zaak waarin de criminelen niet alleen werden gepakt, maar de autoriteiten ook het grootste deel van de gehackte Bitcoin terugvonden.

Het bericht CoinJoin mixtool om illegale transacties te blokkeren verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*