Crypto-Prijzen.nl

CoinDesk eigenaar wint SoftBank en Alphabet als investeerders

CoinDesk eigenaar wint SoftBank en Alphabet als investeerders

Digital Currency Group zei maandag dat zijn bestaande aandeelhouders ongeveer $ 700 miljoen aan aandelen hebben verkocht in een onderhandse verkoop. De secundaire aandelenverkoop waardeerde de eigenaar van vermogensbeheerder Grayscale en cryptocurrency nieuwszender CoinDesk op $ 10 miljard.

DCG zal naar verwachting meer dan $ 1,0 miljard aan inkomsten genereren

De aandeelhouders van DCG verkochten aandelen aan een consortium van investeerders onder leiding van SoftBank’s Vision Fund II en Latin America Fund. Andere opmerkelijke investeerders die deelnamen aan de aandelenverkoop waren de private equity tak van Alphabet Inc, Ribbit Capital, GIC Capital en Emory University.

De waardering van $ 10 miljard is bijzonder indrukwekkend voor DCG, aangezien het sinds de oprichting in 2015 slechts $ 25 miljoen aan primair kapitaal heeft opgehaald. Het in New York gevestigde bedrijf zal dit jaar naar schatting meer dan $ 1,0 miljard aan inkomsten genereren.

DCG heeft ook aanzienlijke belangen in verschillende cryptocurrencies, waaronder Bitcoin die vorige maand een record van $ 66.000 bereikte.

CEO Silbert heeft geen haast om DCG naar de beurs te brengen

In een reactie op het nieuws op maandag zei Barry Silbert, CEO van Digital Currency Group:

Wij zijn de beste proxy voor investeringen in deze branche. We waren op zoek naar het type donateurs dat de komende decennia bij ons zou kunnen zijn en hopelijk zal zijn op deze reis.

DCG is nu een van de meest waardevolle particuliere cryptobedrijven ter wereld, naast Circle, Kraken en Ripple. Volgens CEO Silbert zou DCG ooit naar de beurs kunnen gaan, maar het vooruitzicht van een beursgang was op dit moment niet eens aan de orde. Hij voegde toe:

De typische reden waarom bedrijven naar de beurs gaan of zich haasten om naar de beurs te gaan, is om liquiditeit aan te pakken of geld in te zamelen voor overnames. Maar die druk hebben we niet.

The post CoinDesk eigenaar wint SoftBank en Alphabet als investeerders appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*