Crypto-Prijzen.nl

Coincheck wordt genoteerd op NASDAQ na fusie

Coincheck wordt genoteerd op NASDAQ na fusie

Coincheck, een cryptocurrency handelsplatform gevestigd in Japan, heeft zijn plannen aangekondigd om naar de beurs te gaan. De beurs zal worden genoteerd op NASDAQ na een fusie met Thunder Bridge Capital Partners IV Inc.

Coincheck’s SPAC fusie

Een persbericht vermeldde dat de fusie met Thunder Capital Partners IV Inc. werd gewaardeerd op $ 1,25 miljard. De fusie werd unaniem goedgekeurd door de raad van bestuur van Coincheck, Monex en Thunder Bridge IV. De fusie zal in de tweede helft van dit jaar worden afgerond.

Van de $ 1,25 miljard, zal $ 237 miljoen worden bewaard in het vertrouwen van de Special-Purpose Acquisition Company (SPAC). Het nieuwe bedrijf dat na de fusie werd gevormd, zal bekend staan als Coincheck Group NV en zal worden genoteerd op NASDAQ onder de ticker CNCK.

Monex zal zijn volledige eigen vermogen verkopen bij sluiting. Het bedrijf bezit meer dan 94% van het belang van Coincheck. Onder de nieuwe entiteit zal het eigendom van het moederbedrijf ongeveer 82% zijn zonder warrants en earn-outs.

“Deze evolutie vereist een gestage en doordachte aanpak die snel versnelt met geschikte nalevingsprogramma’s. Dit is waar we in uitblinken. We hebben geduldig gezocht naar het juiste startpunt om onze focus, talenten en financiële middelen toe te wijzen om wereldleiders te worden in deze evolutie. Coincheck is precies wat we zochten in een wereldwijd speelveld”, zegt Gary Simanson, de president en CEO van Thunder Bridge IV.

De nieuwe uitvoerend voorzitter van de nieuwe gecombineerde entiteit wordt de CEO van Monex Group, Oki Matsumoto. Gary Simanson wordt ook de CEO van dit bedrijf. De activiteiten van Coincheck zullen zelfs na de fusie worden voortgezet en zullen worden geleid door het huidige managementteam in Japan.

Groei van Coincheck

Coincheck stimuleert zijn zakelijke ontwikkelingen tijdens deze fusie. De beurs waagt zich op niet-fungible tokens (NFT’s) door een NFT marktplaats te lanceren. Deze marktplaats wordt momenteel gelanceerd in bètavorm.

Coincheck onthulde vorig jaar ook de eerste Initial Exchange Offering (IEO) in Japan. In 2020 had de beurs te lijden onder een beveiligingsinbreuk, waarbij toegang werd verkregen tot de persoonlijke gegevens van gebruikers.

Het bericht Coincheck wordt genoteerd op NASDAQ na fusie verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*