Crypto-Prijzen.nl

Coinbase zegt dat de accounts van 6.000 klanten zijn gehackt

Coinbase zegt dat de accounts van 6.000 klanten zijn gehackt

Cryptobeurs Coinbase meldde dat criminelen gebruik maakten van het herstelproces voor sms-accounts om gebruikersaccounts te infiltreren.

Het rapport onthulde dat de criminelen toegang hadden tot cryptofondsen van 6.000 Coinbase accounts, hoewel de financiële waarde van de diefstal niet werd bekendgemaakt.

Dit is niet de eerste keer dat Coinbase een inbreuk heeft opgelopen. Eerder dit jaar slaagden hackers erin om de multi-factor authenticatie (MFA) functie te omzeilen, maar de beurs meldde dat de schade was beperkt.

Coinbase vermoedt een phishing aanval

Coinbase zei dat de aanvallers toegang hadden tot het telefoonnummer, e-mailadres en wachtwoord van de gebruiker, waardoor ze het geld konden stelen. Hoewel Coinbase niet zeker weet hoe de aanvallers deze gegevens van de gebruikers hebben gekregen, wees de beurs erop dat de kwetsbaarheid in het accountherstelproces de aanvallers mogelijk binnenliet.

Coinbase zegt ook te vermoeden dat de aanvallers phishing methoden hebben gebruikt om de persoonlijke gegevens van de beoogde slachtoffers te bemachtigen, wat heeft geleid tot de diefstal van hun geld.

De beurs maakte bekend dat het hackincident tussen maart en mei van dit jaar plaatsvond. Het heeft al meldingen naar de getroffen klanten gestuurd en het incident gemeld aan het kantoor van de procureur-generaal van Californië.

Een stijging in het slagingspercentage van phishing aanvallen

Voordat Coinbase de aanval aankondigde, waarschuwde de beurs eerder deze week voor het toenemende aantal phishing aanvallen. Het merkte op dat dreigingsactoren hogere succespercentages registreren bij dergelijke aanvallen en dat gebruikers extra voorzichtig moeten zijn met hun wachtwoorden.

Het beveiligingsteam van het bedrijf verklaarde dat het een toename heeft gezien van phishing berichten van het merk Coinbase. Sommige van deze aanvallen boeken veel succes als het gaat om het omzeilen van spamfilters van oudere e-mailservices.

Om gebruikers te helpen begrijpen waar ze mee te maken hebben, heeft Coinbase enkele voorbeelden gegeven van de e-mails met phishingaanvallen die het heeft gezien. Coinbase heeft behoorlijk wat kritiek gekregen vanwege zijn slechte klantenservice nadat getroffen klanten het ondersteunend personeel van het bedrijf niet konden bereiken. Als gevolg hiervan hebben duizenden klanten hun frustratie kenbaar gemaakt op verschillende sociale mediaplatforms.

The post Coinbase zegt dat de accounts van 6.000 klanten zijn gehackt appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*