Crypto-Prijzen.nl

Coinbase rapporteerde kwartaalresultaten die de schattingen overtreffen: hier zijn de belangrijkste punten

Coinbase rapporteerde kwartaalresultaten die de schattingen overtreffen: hier zijn de belangrijkste punten

Coinbase Global Inc (NASDAQ: COIN) rapporteerde dinsdag zijn financiële resultaten voor het tweede kwartaal die de schattingen van Wall Street overtroffen. De aandelen van het bedrijf daalden ongeveer 2,0% in de handel na sluitingstijd. Het bedrijf met een waarde van 56,27 miljard dollar heeft nu een koers-winstverhouding van 115,37.

Financiële prestatie

Coinbase zei dat het in het tweede kwartaal $ 2,23 miljard aan inkomsten genereerde, tegenover $ 1,78 miljard verwacht. Het verdiende in het afgelopen kwartaal $ 6,42 per aandeel, wat niet vergelijkbaar was met schattingen. Het aan de Nasdaq genoteerde bedrijf boekte vorig jaar in dezelfde periode $ 178 miljoen aan inkomsten en $ 1,6 miljard in het eerste kwartaal.

De grootste cryptocurrency beurs van de Verenigde Staten waardeerde zijn nettowinst in het tweede kwartaal op $ 1,6 miljard, wat een enorme groei van 4.900% op jaarbasis vertegenwoordigt te midden van volatiele handel in cryptocurrencies. Coinbase voegde in het tweede kwartaal 2,7 miljoen maandelijkse transacties toe.

Andere opmerkelijke cijfers

Het in Delaware gevestigde bedrijf genereerde $ 1,9 miljard aan inkomsten uit transacties en meer dan $ 100 miljoen uit abonnementen en diensten.

Coinbase zei dat Bitcoin goed was voor ongeveer 24% van het totale driemaandelijkse handelsvolume versus 39% in het voorgaande kwartaal (Q1) – een indicatie dat het handelsvolume in het recente kwartaal is gediversifieerd. Het handelsvolume in de detailhandel steeg met 21% op jaarbasis.

Het cryptobedrijf gaf geen richtlijnen voor de toekomst, maar waarschuwde dat het handelsvolume in het derde kwartaal waarschijnlijk zou afnemen. Volgens Refinitiv voorspellen analisten dat Coinbase dit jaar $ 6,29 miljard aan inkomsten zal genereren op $ 7,76 aan winst per aandeel.

Brief aan aandeelhouders

In een brief aan aandeelhouders zei Coinbase:

“We zijn van plan prioriteit te geven aan herinvestering in het bedrijf om de crypto economie te blijven laten groeien via zowel crypto bull- als bearmarkten, en met zowel organische als anorganische middelen. Daarom zijn we niet van plan om in de nabije toekomst dividend of soortgelijke kapitaalteruggave uit te geven aan aandeelhouders.”

Eerder dit jaar huurde Coinbase een ex-Goldman manager in om regelgevingskwesties te leiden.

The post Coinbase rapporteerde kwartaalresultaten die de schattingen overtreffen: hier zijn de belangrijkste punten appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*