Crypto-Prijzen.nl

Coinbase onthult dat het werkt aan een crypto deal met PNC Bank

Coinbase onthult dat het werkt aan een crypto deal met PNC Bank

PNC, de op vier na grootste bank in de VS, slaat de handen ineen met het in San Francisco gevestigde Coinbase om haar klanten crypto beleggingsdiensten aan te bieden. Een rapport onthulde dit nieuws eerder vandaag, onder verwijzing naar de aandeelhoudersbrief van Coinbase. Naar verluidt is de crypto-investeringsservice slechts een onderdeel van de bredere digitale activa en blockchain strategie van de bank.

Volgens het rapport heeft Coinbase niet meer details gedeeld over de samenwerking met de in Pennsylvania gevestigde nationale bank. Ondanks de schaarse informatie, verifieert Coinbase’s onthulling van deze samenwerking informatie van een bron die eerder beweerde dat PNC zich opmaakt om in de komende kwartalen een crypto-service te lanceren. De bron onthulde ook dat de bank werkt aan een cryptocentrische toekomst.

Naar verluidt is de bank op zoek gegaan naar iemand die haar inspanningen op het gebied van crypto- en blockchain-innovatie zou leiden. Volgens de bron is de rol die van een cryptoproductmanager, en de gevestigde exploitant zou worden belast met het bedenken van manieren waarop PNC de blockchain kan gebruiken terwijl het de innovatiecyclus van crypto’s verkent. Bovendien onthulde de bron dat de rol verder gaat dan het onderzoeken van investeringsmogelijkheden.

De bank had ook een functiebeschrijving geplaatst voor een functie in Philadelphia. PNC merkte op dat de persoon die de rol op zich neemt, zou werken aan het opschalen van operaties voor zijn cryptocurrency investeringscapaciteit en het beheren van alle operationele aspecten van nieuwe cryptocurrency initiatieven. De bank heeft deze post echter verwijderd.

Reguliere instellingen blijven zich opwarmen voor crypto

Met deze onthulling is PNC de nieuwste en misschien wel de grootste reguliere bank geworden die zich in de opkomende activaklasse heeft gestort. In de aandeelhoudersbrief maakte Coinbase ook bekend dat het partnerschappen was aangegaan met Elon Musk, SpaceX, Tesla, Third Point LLC en WisdomTree Investments.

Dit nieuws komt nadat NYDIG, een crypto bewaarbedrijf, zei dat honderden Amerikaanse banken dit jaar crypto zouden gebruiken. Het bedrijf deed deze claim na een samenwerking met Fidelity National Information Services om Amerikaanse banken Bitcoin te laten aanbieden. Destijds zei het bedrijf dat honderden banken zich al bij het programma hadden aangesloten.

Hoewel de cryptomarkt nog geen toestroom van banken heeft gezien, gelooft Rob Lee, het hoofd van Digital Banking bij Fidelity National Information, dat grote banken zich onder druk zouden kunnen voelen om crypto te omarmen als kleinere banken de snelgroeiende industrie blijven binnensijpelen. Hoewel de recente crash financiële instellingen misschien heeft verhinderd om crypto te gebruiken, is de markt gestabiliseerd en trekt hij weer aan.

The post Coinbase onthult dat het werkt aan een crypto deal met PNC Bank appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*