Crypto-Prijzen.nl

Coinbase NFT Marketplace wordt gelanceerd in bèta

Coinbase NFT Marketplace wordt gelanceerd in bèta

Coinbase heeft zijn langverwachte NFT-marktplaats gelanceerd, met de eerste versie van de NFT-marktplaats die woensdag live gaat.

Volgens een blogpost waarin de Coinbase NFT bèta wordt aangekondigd, markeert de lancering de eerste stap in de zoektocht van het platform om de creatie, verzameling en interactie via non-fungible tokens makkelijk en toegankelijk te maken.

Iedereen kan nu naar Coinbase NFT gaan om een groeiende verzameling NFT’s te ervaren en te verkennen, zei Sanchan Saxena, de VP Product bij Coinbase.

Het platform is gebouwd op de Ethereum blockchain.

Geen fees (voorlopig)

Volgens Saxena zal de lancering een select aantal bèta testers in de Verenigde Staten toestaan. Deze groep klanten wordt geselecteerd uit een wachtlijst, en naarmate het testen vordert, worden er meer toegevoegd.

Coinbase NFT brengt (aanvankelijk) geen fees in rekening en gebruikers kunnen transacties uitvoeren met behulp van een self-custody wallet, zei de Coinbase-executive in de blogaankondiging.

Het platform zal “uiteindelijk fees toevoegen”, maar wanneer het gebeurt, zal het rekening houden met de industriestandaarden van Web3. Coinbase heeft zijn klanten verzekerd dat eventuele wijzigingen na voldoende kennisgeving zullen plaatsvinden.

Enkele van de populaire makers die toegankelijk zijn via de NFT-marktplaats zijn Azuki, Doodles en Boss Beauties.

Andere kenmerken van Coinbase NFT

De NFT-marktplaats heeft een Discover functie en Shop Tab waarmee iedereen gemakkelijk NFT’s kan vinden, kopen en verkopen.

Toekomstige ontwikkelingen aan het platform omvatten de toevoeging van drops, minting en token-gated communities. Deze functies maken volgens Coinbase allemaal deel uit van de bredere visie van het bouwen van een Web3-sociale marktplaats. Coinbase schreef:

We bouwen een plek die voor meer bestemd is dan alleen kopen en verkopen. Op Coinbase NFT kun je andere profielen volgen, opmerkingen rechtstreeks op NFT’s plaatsen en opmerkingen omhoog/omlaag stemmen terwijl gesprekken zich ontvouwen.’

Coinbase op Twitter

Andere verbeteringen zijn onder meer ondersteuning voor NFT-aankopen met een creditcard of de Coinbase-account van een klant.

Ondersteuning voor meerdere chains zit ook in de pijplijn, terwijl het verschuiven van functies naar gedecentraliseerde oplossingen het cruciale element van decentralisatie zal helpen toevoegen.

NFT’s in opkomst

NFT’s, digitale certificaten die authenticiteit en eigendom bewijzen en zijn beveiligd op de blockchain, hebben de afgelopen jaren een explosie van belangstelling gezien.

In 2021 zag het ecosysteem van digitale verzamelobjecten een omzet van meer dan $ 40 miljard, een stijging van ongeveer $ 340 miljoen in 2020.

Marktplaatsen zoals Opensea, Rarible en LooksRare zijn enkele van de meest populaire en grootste in de NFT-ruimte. Coinbase, dat afgelopen oktober voor het eerst zijn NFT-project aankondigde, zal nu proberen om in de volumes van deze projecten te snijden.

Het bericht Coinbase NFT Marketplace wordt gelanceerd in bèta verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*