Crypto-Prijzen.nl

Coinbase breidt stakingsportfolio uit met Cardano staking

Coinbase breidt stakingsportfolio uit met Cardano staking

Coinbase, een toonaangevende cryptocurrency beurs in de VS, heeft ondersteuning aangekondigd voor Cardano (ADA/USD) staking. Dit is de nieuwste stap die Coinbase heeft gedaan om zijn aanbod te vergroten.

De beurs is momenteel actief in plannen om Coinbase NFT te lanceren. Het lanceerde ook een Coinbase Pay functie van de Chrome browserextensie waarmee gebruikers hun cryptocurrency wallets kunnen financieren.

Coinbase ondersteunt ADA inzet

ADA is het native token van de Cardano blockchain. Het Cardano netwerk onthulde in september vorig jaar slimme contracten na de Alonzo hardfork. Sindsdien is het netwerk in gebruik genomen door gedecentraliseerde applicaties (DApps).

De Senior Product Manager bij Coinbase, Rupmalini Sahu, merkte op:

Cardano wil slimme contracten mogelijk maken waarmee ontwikkelaars een breed scala aan gedecentraliseerde financiële (DeFi) apps, nieuwe crypto tokens, games en meer kunnen bouwen. Wanneer gebruikers hun crypto inzetten, maken ze de onderliggende blockchain van dat activum veiliger en efficiënter.

Het uitzetproces kan complex en tijdrovend zijn voor een nieuwe handelaar. Via de Coinbase beurs zet een handelaar echter eenvoudig het token in en Coinbase neemt het uitzetproces over. De ADA die door verschillende handelaren is ingezet, wordt samengevoegd op het Cardano netwerk en vervolgens opnieuw verdeeld in beloningen. Na vijf tot zeven dagen wordt een jaarlijks rendement van 3,75% uitgekeerd.

Momenteel ondersteunt het Coinbase netwerk stakingsdiensten voor enkele van de toonaangevende blockchains, waaronder Ethereum, Cosmos, Algorand en Tezos. Sahu merkte op dat de beurs haar inzetportefeuille gedurende het jaar zou blijven uitbreiden.

De uitbreiding van staking services sluit ook aan bij de gevoelens van de CEO van Coinbase, Brian Armstrong, die in juni vorig jaar zei: “Ons doel is om elk actief op te sommen waar het legaal is om dit te doen.” Coinbase biedt momenteel ondersteuning voor 168 cryptocurrencies.

Cardano groeit

De Cardano blockchain heeft verschillende gedecentraliseerde toepassingen aangetrokken sinds slimme contracten in juni 2021 in het netwerk werden geïntegreerd. De totale waarde vergrendeld (TVL) blijft echter relatief laag in vergelijking met zijn concurrenten. De oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, merkte onlangs op dat Cardano een Solana-achtige prestatie zou neerzetten. Hierdoor zou Solana een hoge mate van schaalbaarheid bereiken.

Het bericht Coinbase breidt stakingsportfolio uit met Cardano staking verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*