Crypto-Prijzen.nl

Coinbase blokkeert Russische activiteiten die verband houden met illegale transacties

Coinbase blokkeert Russische activiteiten die verband houden met illegale transacties

Coinbase, een van de grootste cryptocurrency handelsplatforms ter wereld, heeft aangekondigd 25.000 adressen van Russische gebruikers te blokkeren. De beurs merkte op dat deze adressen verband hielden met illegale activiteiten.

Coinbase blokkeert 25.000 Russische adressen

Coinbase is uitgegroeid tot een toonaangevende in de VS gevestigde cryptobeurs. Coinbase was de eerste beurs die in 2021 via een directe notering op NASDAQ naar de beurs ging. De CEO van het bedrijf, Brian Armstrong, had eerder gezegd dat de beurs geen eenzijdig verbod zou opleggen aan alle Russische gebruikers.

In een officiële blogpost heeft Coinbase nu verklaard dat het is geblokkeerd

Meer dan 25.000 adressen die verband houden met Russische personen of entiteiten waarvan we denken dat ze zich bezighouden met illegale activiteiten, waarvan we er vele hebben geïdentificeerd door middel van onze eigen beschermende onderzoeken.

De beurs heeft ook verklaard dat het de geblokkeerde adressen heeft gedeeld met de Amerikaanse regering, en merkt op dat dit “de handhaving van sancties zal ondersteunen”. In de blogpost benadrukte Coinbase dat het zou voldoen aan de sancties die door de Verenigde Staten zijn opgelegd aan Russische individuen en entiteiten.

“Coinbase zet zich in voor het bouwen van een veilig en verantwoord financieel systeem dat economische vrijheid over de hele wereld bevordert. We streven ernaar het meest vertrouwde platform te zijn voor het kopen, verkopen en uitwisselen van digitale activa, en helpen gewone mensen om deel te nemen aan de crypto economie”, aldus de aankondiging.

Het gebruik van crypto om sancties te vermijden

De recente sancties tegen Rusland hebben de vraag doen rijzen of cryptocurrencies kunnen worden gebruikt om de sancties te vermijden die tegen Rusland zijn opgelegd na de invasie van Oekraïne. Verschillende toezichthouders hebben opgeroepen tot scherper toezicht op de cryptosector om te voorkomen dat dit gebeurt.

Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, heeft een kleine kans opgemerkt dat crypto kan worden gebruikt om sancties te vermijden. Hij merkte op dat het blockchain netwerk een open grootboek was; daarom zou het proberen om geld te verbergen met behulp van cryptocurrencies beter traceerbaar zijn dan het gebruik van contant geld, goud, kunst of andere activa.

Armstrong zei dat hoewel de beurs zou voldoen aan de sancties, het niet alle Russische gebruikers zou verbieden. Deze verklaring is ook bevestigd door andere beurzen zoals Binance en Kraken, die ook hebben geweigerd alle Russische gebruikers te verbieden, zoals eerder gevraagd door Oekraïne.

Het bericht Coinbase blokkeert Russische activiteiten die verband houden met illegale transacties verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*