Crypto-Prijzen.nl

Coinbase bevriest Russische accounts niet ondanks verzoek van Oekraïne

Coinbase bevriest Russische accounts niet ondanks verzoek van Oekraïne

De vice-premier van Oekraïne, Mykhailo Fedorov, heeft alle grote beurzen gevraagd om de accounts van gebruikers in Rusland en Wit-Rusland te bevriezen. Sommige toonaangevende handelsplatforms komen echter al naar buiten om deze verzoeken te weigeren.

Coinbase blokkeert Russische gebruikers niet

Een woordvoerder van Coinbase heeft verklaard dat de beurs ondanks het verzoek van Oekraïne geen algemeen verbod zal opleggen aan Russische gebruikers.

“Een eenzijdig en totaal verbod zou gewone Russische burgers straffen die historische valutadestabilisatie ondergaan als gevolg van de agressie van hun regering tegen een democratische buur”, zei de woordvoerder.

Oekraïne heeft tot nu toe $ 20 miljoen aan Bitcoin aan donaties ontvangen. De meeste van deze donaties zijn naar het Oekraïense leger gegaan dat nu de invasie door Russische troepen afweert.

Enkele van de meest gerenommeerde mensen in de crypto gemeenschap doen al mee aan deze donaties. De CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, heeft gezegd dat elke Oekraïense gebruiker $ 25 op zijn rekening zal ontvangen. Gavin Wood, de oprichter van Polkadot, heeft ook een donatie van $ 5 miljoen toegezegd.

Andere beurzen weigeren het verzoek

Andere grote beurzen hebben dit voorbeeld ook gevolgd en hebben dit verzoek van Oekraïne afgewezen. De CEO van Kraken was de eerste die zijn verzet tegen een dergelijke stap uitte en zei dat er wettelijke wetgeving voor nodig was.

“Onze missie is beter gediend door ons te concentreren op individuele behoeften boven die van welke regering of politieke factie dan ook. Het geld van het volk is een exit-strategie voor mensen, een wapen voor vrede. Niet voor oorlog”, zei Powell.

Binance, de grootste beurs ter wereld qua handelsvolumes, heeft dit verzoek ook afgewezen. Een woordvoerder van de beurs sprak met CNBC en zei:

Crypto is bedoeld om mensen over de hele wereld meer financiële vrijheid te bieden. Eenzijdig besluiten om de toegang van mensen tot hun Crypto te verbieden, zou in strijd zijn met de reden waarom Crypto bestaat.

Sommige van de andere toonaangevende handelsplatforms, zoals CryptoCom en FTX, hebben nog niet publiekelijk op dit verzoek gereageerd. Bankman-Fried is een van de crypto executives die voor een hoorzitting van het congres verschenen om te getuigen over de cryptosector.

Het bericht Coinbase bevriest Russische accounts niet ondanks verzoek van Oekraïne verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*