Crypto-Prijzen.nl

Coinbase bereidt zich voor op de NFT rage met de lancering van een marktplaats

Coinbase bereidt zich voor op de NFT rage met de lancering van een marktplaats

Coinbase NFT marketplace

De toonaangevende Amerikaanse cryptocurrency beurs Coinbase bereidt zich voor om de bloeiende non-fungible token (NFT) ruimte te betreden. Het bedrijf onthulde dit nieuws via een blogpost op 12 oktober en merkte op dat het voor het einde van 2021 een peer-to-peer marktplaats voor digitale kunst met de titel Coinbase NFT wil lanceren.

Naar verluidt probeert dit platform het slaan, kopen, presenteren en ontdekken van NFT’s te vereenvoudigen. Volgens de blogpost maakt dit deel uit van de missie van Coinbase om de economische vrijheid in de wereld te vergroten.

Via Coinbase NFT gelooft de beurs dat meer mensen kunnen deelnemen aan de economie en kunnen profiteren van hun werk. Hoewel Coinbase geen exacte datum heeft gegeven voor de lancering van het platform, heeft het gebruikers de mogelijkheid geboden om op een wachtlijst te komen en vroege toegang te krijgen.

Hoewel Coinbase van mening is dat NFT’s de traditionele kunstruimte al hebben verstoord, is het maken of kopen van een NFT momenteel een complex proces en hebben de meeste platforms geen gebruiksvriendelijke interfaces. Met Coinbase NFT wil de gerenommeerde beurs de toegang tot de NFT ruimte stroomlijnen, net als voor crypto door een intuïtief en veilig platform te creëren.

Het onthullen van enkele van de functies die zijn NFT marktplaats onderscheiden van de rest, zei Coinbase:

We maken NFT’s toegankelijker door gebruiksvriendelijke interfaces te bouwen die de complexiteit achter de schermen plaatsen. We voegen sociale functies toe die nieuwe wegen openen voor gesprekken en ontdekkingen. En we gaan de community van makers exponentieel laten groeien, een overwinning voor artiesten en fans.

Makers op de eerste plaats zetten

Volgens Coinbase zou het maken van een NFT net zo eenvoudig moeten zijn als op enkele knoppen tikken. De beurs is van mening dat alles wat ingewikkelder is een barrière is voor creativiteit.

Via zijn P2P marktplaats, die bovenop een gedecentraliseerde beurs zal draaien, probeert Coinbase de verbeelding te stimuleren. Deze functies helpen kunstenaars en hun kunst op de voorgrond te plaatsen.

Coinbase NFT wil makers ook een ongekend niveau van controle bieden, waardoor ze bovenop gedecentraliseerde contracten en metadata komen. De eerste versie van de marktplaats ondersteunt op Ethereum gebaseerde ERC-721 en ERC-1155 standaarden. De beurs wil echter binnenkort ondersteuning voor meerdere ketens introduceren.

Hoewel de primaire functies van Coinbase NFT het kopen en verkopen van digitale kunstwerken zullen zijn, streeft de markt ernaar om meer macht te ontketenen aan makers die het gebruiken. Volgens Coinbase draait het ontwerp van de markt om sociale betrokkenheid, een concept waarmee makers, verzamelaars en fans een community kunnen opbouwen.

Bovendien zal de marktplaats een aangepaste feed voor elke gebruiker samenstellen op basis van hun interesses. Bovendien toont het profiel van elke gebruiker zijn NFT verzameling op één plek, zodat hij in contact kan komen met gelijkgestemde makers of fans.

The post Coinbase bereidt zich voor op de NFT rage met de lancering van een marktplaats appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*