Crypto-Prijzen.nl

CME Group kondigt de lancering van micro Ethereum futures aan

CME Group kondigt de lancering van micro Ethereum futures aan

CME Group to stop trading due to coronavirus outbreak

De CME (Chicago Mercantile Exchange) Group, de belangrijkste Amerikaanse markt voor derivaten, heeft zojuist haar crypto aanbod uitgebreid. De nieuwe toevoeging van de groep omvat nu een gloednieuw micro-Ether futuresproduct.

Volgens de aankondiging die gisteren op 6 december is geplaatst, heeft de CME Group een micro Ether futurescontract gelanceerd met een omvang van slechts 0,1 ETH. Het product biedt zowel institutionele als detailhandelaren een nieuwe kans om blootstelling te krijgen aan digitale valuta, met name het op een na grootste activum in de hele crypto industrie.

Het in contanten afgewikkelde micro-ether derivatenaanbod wordt verhandeld onder METZ1 en met de toevoeging ervan heeft de groep nu vijf producten: micro-ETH futures, micro-Bitcoin futures, Bitcoin futures, ether futures en opties op Bitcoin futures.

Het nieuwe aanbod zal investeerders grote voordelen opleveren

CME Group kondigde het nieuwe product ook op Twitter aan en liet zijn volgers weten dat de contracten officieel beschikbaar zijn voor handel en dat ze grote crypto mogelijkheden bieden.

Ondertussen verklaarde Tim McCourt, het wereldwijde hoofd van alternatieve beleggingsproducten van de CME Group, dat het aanbod beleggers in staat zou stellen om ETH handelsstrategieën behendiger uit te voeren, of hun spot Ether prijsrisico af te dekken. Het product biedt vergelijkbare voordelen als andere beschikbare producten.

Een van de liquide leveranciers van de Groep, Genesis Global Trading, verklaarde dat het al een contract voor het micro Ether futuresproduct had uitgevoerd en dat het dit deed in samenwerking met XBTO – een bekende crypto beleggingsonderneming.

Genesis hoofd van derivaten, Joshua Lim, zei dat het Micro ETH futurescontract zal voorzien in de behoefte aan nauwkeurigere Delta hedging en grotere flexibiliteit.

De aankondiging kwam direct nadat de cryptomarkt dit weekend een aanzienlijke prijsdaling had ondergaan. Met het begin van de nieuwe week begon de markt echter een aanzienlijk herstel te zien. In de 24 uur na de aankondiging van het nieuwe product herstelde de prijs van Ethereum zich met 11,18%. De prijs van de munt, momenteel op $ 4.411, is nog steeds ongeveer 2,26% lager op wekelijkse basis, maar de prijs verbetert snel.

The post CME Group kondigt de lancering van micro Ethereum futures aan appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*