Crypto-Prijzen.nl

China rolt digitale yuan portemonnee uit om verdere acceptatie van e-CNY te bevorderen

China rolt digitale yuan portemonnee uit om verdere acceptatie van e-CNY te bevorderen

China streeft actief naar zijn plannen om een digitale valuta van de centrale bank (CBDC) te lanceren, met als laatste ontwikkeling de lancering van een digitale yuan portemonnee. Een rapport onthulde dit nieuws op 4 januari en merkte op dat de People’s Bank of China (PBoC) de bètaversie van de portemonnee heeft uitgerold om het gebruik van de digitale yuan (e-CNY) uit te breiden. Op dit moment is de app beschikbaar in Android- en iOS-versies.

Volgens het rapport heeft het Digital Research Institute van de PBoC de portemonnee ontwikkeld. Hoewel de applicatie aanvankelijk kon worden gedownload via privélinks, is dit de eerste keer dat deze voor het publiek toegankelijk is. Deze lancering is goed getimed, aangezien het weken voor het nieuwe maanjaar komt, waar mensen op het vasteland van China geldelijke geschenken uitwisselen in de vorm van digitale rode pakjes genaamd lai see.

Nieuwe gebruikersregistraties zijn echter beperkt tot aangewezen Chinese steden die e-CNY al testen. Dit zijn Shenzhen, Suzhou, Xiongan, Chengdu, Shanghai, Hainan, Changsha, Xian, Qingdao en Dalian. Afgezien van deze steden, zal de app ook openstaan voor mensen op alle locaties van de Olympische Winterspelen van dit jaar, die op 4 februari in Peking van start gaan.

Concurrentie is op zijn plaats

Hoewel de Chinese regering belangrijke mijlpalen heeft bereikt met haar e-CNY initiatief, zal ze te maken krijgen met hevige concurrentie van de particuliere sector. Met Alipay van Ant Group en WeChat Pay van Tencent Holdings kunnen gebruikers hun rekeningen opwaarderen, geld overmaken en betalingen doen met QR codes of NFC zoals de e-CNY app.

Deze apps zijn al populair onder de Chinese bevolking. Zo had Alipay tegen juli 2020 1,3 miljard gebruikers aan boord. Het platform verwerkte tegen eind juni 2020 transacties ter waarde van $ 1,02 biljoen.

Volgens Mu Changchun, het hoofd van het Digital Currency Research Institute, hadden in oktober 2021 ongeveer 140 miljoen Chinese burgers een digitale yuan rekening geopend. Hij onthulde verder dat de CBDC sinds de lancering transacties van meer dan 62 $ 9,7 miljard had geregistreerd. In vergelijking met Alipay heeft e-CNY nog een lange weg te gaan.

Daartoe moet de overheid een manier vinden om gebruikers te stimuleren om de e-CNY app te omarmen. Tot nu toe heeft de regering rode pakketten met digitale yuan geschonken om meer gebruikers aan te trekken. De grootste loterijen waren in Peking, Chengdu en Changsha toen de regering bij elke proef 40 miljoen RMB weggaf.

Dit nieuws komt terwijl de CBDC race steeds intensiever wordt, met slechts twee landen die erin slagen om digitale versies van hun valuta uit te rollen. Dit zijn de Bahama’s en Nigeria.

The post China rolt digitale yuan portemonnee uit om verdere acceptatie van e-CNY te bevorderen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*