Crypto-Prijzen.nl

China hardhandig optreden tegen crypto: 10.100 miners in beslag genomen in Mongolië

China hardhandig optreden tegen crypto: 10.100 miners in beslag genomen in Mongolië

De Chinese regering heeft haar inspanningen opgevoerd om de mijnbouw en handel in cryptocurrency in het land te verbieden. China’s Nationale Ontwikkelings- en Hervormingscommissie heeft 10.100 cryptominingapparatuur in beslag genomen van een door de overheid beheerd technologiepark in Binnen-Mongolië terwijl het zijn operaties tegen mijnwerkers in de regio voortzet.

Volgens berichten van lokale media voerde de Reform Commission de operatie uit na een tip over verdachte activiteiten in het magazijn in SME Pioneer Park.

Het laatste optreden maakt het de 45e keer dat een dergelijke operatie is uitgevoerd in de regio van Chinees-Mongolië. Volgens het rapport verbruikte de site 1.104 kWh elektriciteit. Mongolië is een van de belangrijkste crypto mijnregio’s in China, samen met Qinghai en Sichuan Yunnan Xinjiang. Het is niet verrassend dat de meeste aanvallen van de regering op mijnsites in deze regio’s plaatsvonden.

Mijnwerkers op zoek naar cryptovriendelijke regio’s

Na de aankondiging van het crypto verbod door de regering, besloten sommige miners hun activiteiten te verplaatsen naar andere cryptovriendelijke regio’s. Maar sommigen bleven achter, in de hoop dat het strikte beleid opnieuw zal worden bekeken en ingeperkt. Maar het harde optreden is doorgegaan en zal leiden tot een grotere uittocht van mijnwerkers uit de regio.

Terwijl sommige crypto enthousiastelingen misschien denken dat China’s standpunt over crypto activa de industrie negatief kan beïnvloeden, zien anderen een positievere impact in de industrie.

Chinees hardhandig optreden kan de ontwikkeling van crypto ten goede komen

David Marcus, mede-bedenker van Facebook’s cryptoproject Diem, is een van die mensen die denken dat het Chinese hardhandig optreden een positieve invloed zal hebben op de industrie. De Amerikaanse senator Pat Toomey denkt ook dat het harde optreden van het land met de meeste bevolking gunstiger kan uitpakken voor de Verenigde Staten.

Hij zegt dat de vijandigheid die de Chinese regering heeft geuit tegen Bitcoin (BTC/USD) en crypto activa de groei van de industrie in de VS zou kunnen versnellen, aangezien meer mijnwerkers de kans krijgen om hun faciliteiten in de VS op te zetten.

Hij denkt dat Bitcoin een van de belangrijkste innovaties in de financiële wereld is in meer dan tien jaar. Als gevolg hiervan is Toomey van mening dat China’s intolerantie voor cryptocurrency mogelijk geen negatief effect heeft op de groei van de industrie.

The post China hardhandig optreden tegen crypto: 10.100 miners in beslag genomen in Mongolië appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*