Crypto-Prijzen.nl

China beschouwt cryptomining als een ‘negatieve industrie’

China beschouwt cryptomining als een ‘negatieve industrie’

China probeert al jaren cryptocurrencies uit zijn land te elimineren en in 2021 kwam het eindelijk tot een harde strijd tegen cryptominers. Het hele jaar door begon de ene provincie na de andere mijnbouw onmogelijk te maken, waardoor degenen die zich met dit aspect van de crypto industrie bezighielden, gedwongen werden hun winkel te sluiten en te verhuizen – ofwel naar een andere provincie of naar het buitenland.

Nu bereidt het zich voor om de cryptominingsector opnieuw een slag toe te brengen door het toe te voegen aan een conceptlijst van industrieën die in het land als ‘negatief’ worden beschouwd. Dit is een lijst van sectoren waarin investeringen beperkt of volledig verboden zijn.

Hoewel het toevoegen van mijnbouw natuurlijk een negatieve ontwikkeling is voor de crypto industrie, is het vermeldenswaard dat het aantal sectoren dat de lijst heeft gemaakt, is verminderd. Het document zelf is pas gisteren, 8 oktober, uitgegeven en elke sector of bedrijfstak die er zijn weg naar toe heeft gevonden, is verboden voor zowel lokale als buitenlandse investeerders.

China neemt meer controle over investeringen in het land

De regelgevers van het land hebben eerder cryptohandel verboden, evenals het minen zelf, waardoor alle cryptocurrency activiteiten – anders dan alleen het bezitten van crypto – volledig illegaal zijn. De meeste beurzen hebben het land al verlaten of zijn bezig dat te doen.

Ondertussen werkt het land aan het aanscherpen van zijn controle over het publieke debat, momenteel door hardhandig optreden tegen bedrijven die de samenleving ‘vervuilen’. Mobiele browsers worden geïnstrueerd om het verspreiden van geruchten te voorkomen en het gebruik van sensationele koppen is niet toegestaan. Evenmin is het publiceren van inhoud die de kernwaarden van het socialisme waardeert.

Met andere woorden, het land verstevigt zijn greep op zijn bevolking, met als laatste stap het verbod om niet-publiek kapitaal te investeren in publicatieactiviteiten zoals nieuwsgaring, live-uitzendingen, redactie- en omroeporganisaties, nieuwsuitzendingen en dergelijke.

The post China beschouwt cryptomining als een ‘negatieve industrie’ appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*