Crypto-Prijzen.nl

Charles Hoskinson ziet Bitcoin (BTC) niet als een reservevaluta

Charles Hoskinson ziet Bitcoin (BTC) niet als een reservevaluta

De oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, ziet geen moment waarop Bitcoin (BTC/USD) zal worden aangenomen als ’s werelds reservevaluta. Hoskinson, die ook mede-oprichter is van het Ethereum netwerk, is geen grote voorstander van Bitcoin geweest.

Hoskinson wijst op de beperkingen van Bitcoin

In een recent interview wees Hoskinson op verschillende zwakke punten van het Bitcoin ecosysteem die zouden voorkomen dat het de reservevaluta van de wereld zou worden. Hij zei dat hoewel Bitcoin het voordeel had een pionier in het ecosysteem te zijn, de energie-intensiteit van het netwerk het meer gecentraliseerd zou maken.

Volgens Hoskinson begreep hij niet waarom het Bitcoin miningproces energie-intensief moest zijn, terwijl er efficiënte alternatieven waren. Hij uitte ook zijn scepsis dat de hoge productiekosten bijdroegen aan schaarste. Volgens Hoskinson kwam het kenmerk van schaarste voort uit het monetaire beleid van de onderliggende waarde en het nut.

“Als je schilderijen maakt en de ene moet je met de hand schilderen, terwijl je de andere met de machine doet en ze zien er allebei hetzelfde uit, en de vraag is voor beide hetzelfde, dan besteed je gewoon duizend keer meer moeite om de ene te maken dan de andere. andere”, zei Hoskinson.

Ondanks de kritiek gelooft Hoskinson dat het Bitcoin netwerk “zeker kan evolueren”. Een van de manieren waarop het netwerk dit zou kunnen doen, is door slimme contracten, metadatastandaarden aan te bieden en een hoge doorvoer te realiseren door meer transacties per seconde te verwerken.

Hoskinson verklaarde ook dat het “niet onmogelijk” was voor Cardano (ADA/USD) om ’s werelds reservevaluta te worden. Na de Alonzo hardfork upgrade heeft ADA meer nut gekregen door het gebruik van slimme contracten op het platform.

Hoskinson zegt dat de-dollarisering zal doorgaan

Hoskinson voegde er ook aan toe dat de-dollarisering ervaringen zou blijven. Het stijgende inflatieniveau in de VS wordt toegeschreven aan de toenemende acceptatie van cryptocurrencies. De overgang van landen van de Amerikaanse dollar naar alternatieve valuta’s zou echter niet onmiddellijk plaatsvinden.

Hoskinson zei dat deze overgang zou zijn als een “lichtschakelaar” waarbij iedereen op een dag van de Amerikaanse dollar af zou zijn naar alternatieve valuta’s.

La notizia Charles Hoskinson ziet Bitcoin (BTC) niet als een reservevaluta era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*