Crypto-Prijzen.nl

Chainalysis besluit ook over Dogecoin te gaan rapporteren

Chainalysis besluit ook over Dogecoin te gaan rapporteren

Dogecoin (DOGE/USD) heeft eerder dit jaar indruk gemaakt op veel mensen toen het omhoogschoot tot een van de grootste cryptocurrencies qua marktkapitalisatie. De prijsactie maakte het een van de best presterende van het jaar, zo niet de beste.

Hoewel de prijs behoorlijk is gedaald sinds het bereiken van zijn hoogtepunt, is de impact nog steeds sterk voelbaar, en velen houden nu de eerste memecoin nauwlettend in de gaten. Zozeer zelfs dat Chainalysis – een blockchain gegevensplatform met hoofdkantoor in New York – onlangs heeft aangekondigd dat het van plan is DOGE vanaf nu in zijn cryptorapporten op te nemen.

DOGE trok de aandacht van online criminelen

Hoewel de populariteit van de munt de aandacht heeft getrokken van een aantal prominente personen, met name Elon Musk, bleef het ook niet onopgemerkt door criminelen. Chainalysis zelf merkte dit op en zei dat het gebruik van de munt voor criminele doeleinden is toegenomen. Het meldde een aantal DOGE gerelateerde diefstallen en oplichting, waaronder zelfs een weggeef scam waarmee oplichters meer dan $ 40.000 konden verzamelen.

Fraudeurs deden zich voor als Elon Musk en boden aan om gebruikers 10x terug te betalen voor elk bedrag aan DOGE dat gebruikers naar het opgegeven adres sturen. Ze promootten de scam zelfs via gehackte Twitter accounts, wat allemaal gebeurde kort nadat Musk naar Dogecoin verwees tijdens zijn optreden op Saturday Night Live in mei.

Verder zei Chainalysis dat DOGE ook massaal gebruik begon te zien in rechtsgebieden met een hoog risico, met Iran als het beste voorbeeld. Bovendien besloot het bedrijf gewoon om over DOGE te gaan rapporteren omdat hun gemeenschap erom begon te vragen.

Met de populariteit en adoptie van Dogecoin kwam ook groot misbruik, wat niet ongehoord is. Het gebeurde met veel andere grote en populaire cryptocurrencies, waarbij Bitcoin nog steeds de meest misbruikte is. Dit misbruik van digitale valuta is een van de redenen waarom velen beweren dat regelgeving nodig is om de veiligheid van beleggers en de beveiliging van hun fondsen te verbeteren.

The post Chainalysis besluit ook over Dogecoin te gaan rapporteren appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*