Crypto-Prijzen.nl

CFTC bestraft Tether en Bitfinex voor misleidende beschuldigingen

CFTC bestraft Tether en Bitfinex voor misleidende beschuldigingen

De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) heeft stablecoin uitgever Tether en zijn zusterbedrijf Bitfinex een boete van $ 42,5 miljoen (£ 30,92 miljoen) opgelegd voor het overtreden van de grondstoffenregelgeving.

Een persbericht onthulde dit nieuws op 15 oktober en merkte op dat de CFTC Tether verantwoordelijk hield voor het doen van valse of misleidende beweringen en weglatingen van materiële feiten met betrekking tot de steun van Tether (USDT/USD).

Volgens het persbericht heeft de federale grondstoffenwaakhond Tether een geldboete van $ 41 miljoen (£ 29,83 miljoen) opgelegd en het bedrijf gewaarschuwd om de Commodity Exchange Act (CEA) en CFTC voorschriften niet verder te schenden. Met de boete en de waarschuwing schikte de toezichthouder zijn zaak met Tether.

In een afzonderlijke bestelling heeft de CFTC Bitfinex beschuldigd van het aangaan van illegale, op cryptovaluta gebaseerde handelsgoederentransacties buiten de beurs met inwoners van de VS. Bovendien beweerde de toezichthouder dat Bitfinex optrad als een niet-geregistreerde Futures Commission Merchant (FCM) en een eerdere CFTC order die op 2 juni 2016 was uitgegeven, had geschonden.

Om de zaak met Bitfinex te schikken, gaf de CFTC het bedrijf opdracht een boete van $ 1,5 miljoen (£ 1,09 miljoen) te betalen en waarschuwde het bedrijf tegen het opnieuw overtreden van de CEA regels. Bovendien droeg de commissie Bitfinex op om systemen te implementeren en te onderhouden die illegale handelsgoederentransacties zouden helpen voorkomen.

Tether zegt dat het altijd voldoende reserves heeft aangehouden

In een reactie op de schikking met Tether en Bitfinex zei Rostin Behnam, waarnemend voorzitter van de CFTC:

Deze zaak benadrukt de verwachting van eerlijkheid en transparantie in de snelgroeiende en zich ontwikkelende markt voor digitale activa. De CFTC zal beslissende maatregelen blijven nemen om onware of misleidende verklaringen aan het licht te brengen die van invloed zijn op de jurisdictiemarkten van de CFTC.

In haar zaak tegen Tether wees de CFTC erop dat USDT tussen 2016 en 2018 slechts voor ongeveer 27,6% van de tijd werd gedekt. Bovendien zei de toezichthouder dat het bedrijf niet alle USDT reserves in USDT aanhield zoals weergegeven en in plaats daarvan afhankelijk was van op niet-gereguleerde organisaties en derden om de fondsen aan te houden.

De CFTC merkte verder op dat Tether reservefondsen combineerde met de operationele en klantfondsen van Bitfinex. Bovendien hield de uitgever van stablecoin ook USDT’s reserves aan in niet-fiat financiële producten.

Na het CFTC persbericht heeft Tether een verklaring uitgegeven waarin staat dat de toezichthouder geen bevindingen heeft die erop wijzen dat USDT tokens niet te allen tijde volledig werden ondersteund, alleen dat de reserves niet allemaal in fiat waren. Tether merkte verder op dat het altijd voldoende reserves heeft aangehouden en nooit heeft gefaald om aan het terugkoopverzoek van een klant te voldoen.

Dit nieuws komt nadat Tether en Bitfinex eerder dit jaar soortgelijke aanklachten hebben afgehandeld met het kantoor van de procureur-generaal van New York (NYAG). Door de schikking moesten de bedrijven een boete van $ 18,5 miljoen (£ 13,46 miljoen) betalen en de handel met inwoners van New York staken.

The post CFTC bestraft Tether en Bitfinex voor misleidende beschuldigingen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*