Crypto-Prijzen.nl

CFTC bestraft Kraken voor het illegaal aanbieden van margeproducten

CFTC bestraft Kraken voor het illegaal aanbieden van margeproducten

De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) heeft Payward Ventures, Inc., het bedrijf dat eigenaar is van de beroemde cryptocurrency beurs Kraken, opdracht gegeven om $ 1,25 miljoen (£ 0,93 miljoen) aan boetes te betalen. De entiteit maakte dit nieuws bekend via een persbericht op 28 september en merkte op dat deze civiele geldboete komt nadat Kraken illegaal gemargineerde handelsgoederentransacties in digitale valuta heeft aangeboden. Naar verluidt heeft Kraken zich ook niet geregistreerd bij de CFTC als een futures Commission handelaar (FCM).

Volgens het persbericht bood Kraken tussen juli 2020 en juni 2021 niet-subsidiabele Amerikaanse burgers gemargineerde handelsgoederentransacties op crypto’s zoals Bitcoin (BTC/USD). De CFTC merkte verder op dat Kraken optrad als de enige marge aanbieder. De beurs behield ook de bewaring van alle activa die met marge waren gekocht voor de duur dat klanten margeposities openden.

De toezichthouder voegde eraan toe dat Kraken crypto’s of fiats leverde om verkopers te betalen wanneer ze een actief kochten met marge. Kraken eiste vervolgens van de klanten dat ze open posities verlieten en de activa die het had aangeboden om binnen 28 dagen te verhandelen, terugbetalen. Deze vereiste verhinderde dat gebruikers activa uit de beurs konden overdragen totdat ze de terugbetaling hadden geregeld.

Als de activa niet binnen 28 dagen worden terugbetaald, kan Kraken de liquidatie van de margepositie forceren. De beurs had ook de bevoegdheid om liquidatie af te dwingen als de waarde van het onderpand onder een bepaald drempelpercentage van de totale uitstaande marge zou dalen. Als gevolg hiervan kon de beurs de gekochte activa in de meeste gevallen niet leveren vanwege deze regels.

Focus op beleggersbescherming

Volgens de CFTC is Kraken in strijd met de wet gegaan door deze transacties uit te voeren. De eerste overtreding is dat de beurs de transacties op een speciale contractmarkt niet heeft voltooid, zoals de wet vereist. Bovendien gedroeg de beurs zich als een niet-geregistreerde FCM door geld of eigendom te vragen en te accepteren om dergelijke transacties te marge.

In het licht van deze fouten heeft de CFTC de boete aan Kraken opgelegd en de beurs opgedragen om activiteiten te vermijden die in strijd zijn met de Commodity Exchange Act (CEA).

CFTC’s waarnemend directeur van handhaving, Vincent McGonagle, zei:

Deze actie maakt deel uit van de bredere inspanningen van de CFTC om Amerikaanse klanten te beschermen. Handel in digitale activa met marge, hefboomwerking of gefinancierde handel die wordt aangeboden aan Amerikaanse retailklanten, moet plaatsvinden op correct geregistreerde en gereguleerde beurzen in overeenstemming met alle toepasselijke wet- en regelgeving.

Om verdere actie te voorkomen, zei Kraken dat het met de CFTC in gesprek was over de voorgestelde richtlijnen voor margehandel om meer duidelijkheid te krijgen over wat de richtlijnen acceptabel achten. Als reactie daarop begon de beurs haar margeproducten te beperken tot in aanmerking komende klanten in de VS, zelfs voordat deze schikking met de toezichthouder was bereikt.

The post CFTC bestraft Kraken voor het illegaal aanbieden van margeproducten appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*