Crypto-Prijzen.nl

CEO van Kraken reageert op verzoek om Russische gebruikers te blokkeren

CEO van Kraken reageert op verzoek om Russische gebruikers te blokkeren

De CEO van Kraken, Jesse Powell, heeft gereageerd op de verzoeken van Oekraïne om Russische gebruikers van het platform te blokkeren. De vice-premier van Oekraïne, Mikhail Fedorov, had alle grote beurzen gevraagd de accounts van Russische en Wit-Russische gebruikers te bevriezen.

De vice-premier van Oekraïne, Mykhailo Fedorov, drong op 27 februari op Twitter aan bij alle grote beurzen om de accounts van Russische en Wit-Russische gebruikers te blokkeren. Volgens Fedorov was het “cruciaal om niet alleen de adressen te bevriezen die verband houden met Russische en Wit-Russische politici, maar ook om gewone gebruikers te saboteren”.

De CEO van Kraken, Jesse Powell, heeft hierop gereageerd en zegt dat de beurs gebruikersaccounts niet zal bevriezen, tenzij er een “wettelijke vereiste is om dit te doen”.

Powell zei,

Ik begrijp de reden voor dit verzoek, maar ondanks mijn diepe respect voor het Oekraïense volk, kan [Kraken] de rekeningen van onze Russische klanten niet bevriezen zonder een wettelijke verplichting om dit te doen. Russen moeten zich ervan bewust zijn dat een dergelijke eis op handen kan zijn.

Hij zei ook dat het grootste deel van de cryptocurrency houders op Kraken de weg niet ondersteunde en dat “Bitcoin de belichaming is van libertaire waarden.” Hij verwees zelfs naar de recente gebeurtenissen in Canada, waar cryptocurrency werd gebruikt door de Freedom Convoy protesten om de harde financiële sancties die door de overheid waren opgelegd te vermijden.

Binance volgt voorbeeld

Binance heeft ook verklaard dat het Russische en Wit-Russische accounts niet zal bevriezen. Een woordvoerder van de beurs heeft gezegd dat Binance niet eenzijdig alle accounts van Russische gebruikers zal bevriezen. De beurs heeft echter verklaard dat het de accounts van die gebruikers zou blokkeren die zijn gesanctioneerd.

Geen van de andere grote beurzen is naar buiten gekomen om te zeggen of ze aan het verzoek van Fedorov zullen voldoen of niet. DMarket, een niet-fungible token (NFT) platform, heeft gezegd dat het de accounts van gebruikers uit Rusland en Wit-Rusland zal bevriezen, en Fedorov juicht deze reactie toe.

De mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, heeft ook opgeroepen tot het einde van het conflict en zei dat het het Oekraïense volk zou treffen. Er zijn ook donaties gedaan aan Oekraïne via Bitcoin.

Het bericht CEO van Kraken reageert op verzoek om Russische gebruikers te blokkeren verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*