Crypto-Prijzen.nl

Centrale banken van vier landen bundelen hun krachten om te werken aan een CBDC platform

Centrale banken van vier landen bundelen hun krachten om te werken aan een CBDC platform

Australia's National Stock Exchange plans its own blockchain platform

De race voor digitale valuta (CBDC) van de centrale bank is nog steeds een van de grootste gesprekken van de financiële wereld – zozeer zelfs dat centrale banken van meerdere landen onlangs hebben samengewerkt om te werken aan een gezamenlijke CBDC. Het gaat onder meer om Australië, Zuid-Afrika, Maleisië en Singapore, waarvan de centrale banken streven naar een internationale betalingsproef met CBDC’s.

Geïnspireerd door het gebruik van crypto voor snelle en naadloze internationale transacties, willen de banken bepalen of het gebruik van CBDC’s voor dergelijke doeleinden leidt tot goedkopere en eenvoudigere transacties in vergelijking met wat traditionele methoden kunnen bieden.

Dit is een van de grootste internationale inspanningen met betrekking tot digitale valuta’s van centrale banken, en het is aantoonbaar anders dan de meeste andere CBDC gebruiksgevallen. De meeste landen richten zich bijvoorbeeld op het onderzoeken, creëren en testen van op de detailhandel gerichte CBDC’s die bedoeld zijn om het circulerende geld te repliceren. Anderen gebruiken de zogenaamde groothandel CBDC’s, met als doel hun internationale financiële systemen te verbeteren.

De banken van vier landen streven ernaar de tot nu toe ondervonden beperkingen te overstijgen

Het is natuurlijk ook vermeldenswaard dat de meeste projecten zich nog in de beginfase bevinden, naast dat ze op het binnenland gericht zijn. Dat gezegd hebbende, is het nog steeds vrij moeilijk om wereldwijde regels en kaders voor digitale valuta’s van centrale banken te ontwikkelen en deze vervolgens internationaal te gebruiken. De complicaties kunnen technisch zijn, soms politiek en vaak beide.

Dit is typisch wat banken en regelgevers ervan weerhoudt om zelfs maar te proberen een project voor dergelijke doeleinden te creëren. Dit nieuwe team besloot echter om het idee uit te proberen en te proberen prototype gedeelde platforms te creëren die internationale transacties mogelijk zouden maken, met niet één, maar meerdere CBDC’s. Dat zeiden de vier centrale banken, onder leiding van de Innovation Hub van de Bank of International Settlements, in hun laatste gezamenlijke verklaring.

Ze zijn van mening dat de platforms, die nauw met elkaar verbonden zijn, financiële instellingen in staat zouden stellen om aanzienlijke hoeveelheden geld rechtstreeks over te maken met behulp van CBDC’s, en de noodzaak van tussenpersonen, evenals hoge kosten en langdurige procedures te elimineren. Het initiatief bevindt zich nog in de beginfase en zal naar verwachting begin 2022 de resultaten van zijn onderzoek publiceren. De banken lijken echter behoorlijk enthousiast over het idee en zeer optimistisch over de realisatie ervan.

The post Centrale banken van vier landen bundelen hun krachten om te werken aan een CBDC platform appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*