Crypto-Prijzen.nl

Celsius integreert Chainlink Proof of Reserve

Celsius integreert Chainlink Proof of Reserve

Celsius integreert Chainlink PoR (Proof of Reserve) in samenwerking met zijn DeFi engineeringtak CelsiusX om zeer veilige en controleerbare verpakte tokens te creëren die cross-chain liquiditeit ontgrendelen, volgens een persbericht dat exclusief wordt gedeeld met Invezz.

Deze integratie zal een van de eerste gevallen zijn waarin Chainlink (LINK/USD) PoR live wordt gebruikt om te helpen bij het controleren en beveiligen van het on-chain minting, inwisselen en branden van verpakte cross-chain tokens.

Overbrugging verpakt ADA, DOGE, ETH naar Polygon

De integratie stelt Celsius in staat om verpakte versies van Cardano (ADA/USD), Dogecoin (DOGE/USD) en Ethereum (ETH/USD) te overbruggen naar Polygon (MATIC/USD) mainnet. Cardano, Dogecoin en Ethereum gemeenschapsleden hebben toegang tot DeFi ecosystemen op niet-native blockchains en meer geavanceerde cross-chain token hulpprogramma’s.

Carl Hua, Chief Architect van Celsius en hoofd van CelsiusX, vertelde exclusief aan Invezz:

De in CelsiusX verpakte token infrastructuur maakt het mogelijk om tokens op een doelketen te creëren die zijn beveiligd op de native blockchain. Hoewel deze infrastructuur bestaat via andere providers (wrapped.com, gecentraliseerde beurzen), verschilt de CelsiusX implementatie op één belangrijke manier van andere verpakte collateralized tokens: onze belangrijkste acties zoals het slaan worden functioneel beheerd door gebruik te maken van Chainlink Proof of Reserve, waardoor de noodzaak wordt geëlimineerd. voor het vertrouwen van een gecentraliseerde derde partij. De POR van Chainlink maakt verifieerbaarheid en transparantie in het inpakproces mogelijk, wat aantoont dat verpakte tokens die worden geslagen, overeenkomen met het aantal beschikbare tokens. Het zal ook real-time 1:1 verlossing van verpakte tokens op een betrouwbare manier mogelijk maken.

Celsius Network oprichter en CEO Alex Mashinsky voegde toe:

De integratie van Chainlink PoR door Celsius zal een nieuwe grote sprong voorwaarts betekenen in de richting van het creëren van hybride CeDeFi systemen die de functionaliteit en prestaties van CeFi combineren met DeFi’s decentralisatie- en transparantiegaranties. Celsius heeft een lange geschiedenis in het gebruik van Chainlink’s toonaangevende orakelnetwerk omdat het fraudebestendige real-world gegevens en off-chain berekeningen biedt die een ongeëvenaarde gebruikerservaring voor onze gemeenschap creëren. We kijken ook uit naar onze integratie op korte termijn van CCIP om nog grotere cross-chain functionaliteit te ontgrendelen die meer geavanceerde slimme contracttoepassingen mogelijk zal maken.

Hoe Chainlink PoR verpakte tokens beveiligt

Om verpakte ADA (cxADA) te beveiligen, deponeert u ADA tokens op een Celsius portemonnee op Cardano. Dit start het muntproces. Een Chainlink PoR gegevensfeed verifieert het saldo van de portemonnee. Vervolgens kan een slim contract cxADA minten, afhankelijk van hoeveel nieuw gedeponeerde ADA tokens er zijn. Daarna wordt de nieuwe cxADA in een beveiligde kluis gedeponeerd.

Verificatiemechanisme

Het tokensaldo wordt geverifieerd door Chainlink PoR smart contracts. Een slim contract kan een overeenkomstig aantal cxADA tokens op Polygon slaan om 1:1 onderpand te garanderen wanneer PvR aantoont dat kluizen te veel onderpand hebben. Om cxADA tokens terug naar ADA in te wisselen, moet de eerste worden verbrand voordat u ADA kunt intrekken om onderpand te voorkomen.

La notizia Celsius integreert Chainlink Proof of Reserve era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*