Crypto-Prijzen.nl

Celo lanceert stablecoin gekoppeld aan Braziliaanse real

Celo lanceert stablecoin gekoppeld aan Braziliaanse real

Celo (CELO/USD), een blockchain ecosysteem gericht op het vergroten van de acceptatie van cryptocurrency onder smartphonegebruikers, heeft cREAL gelanceerd, een stablecoin gekoppeld aan de Braziliaanse real, meldde CoinDesk. Dit is de derde stablecoin van het platform na cUSD en cEUR, die respectievelijk gekoppeld zijn aan de Amerikaanse dollar en de euro.

cREAL is vandaag geïntroduceerd op de in Brazilië gevestigde cryptobeurzen Ripio, FlowBTC en NovaDAX. Het wordt ook ondersteund door een paar crypto-wallets.

Gebruikers kunnen stablecoins uitgeven met een prepaid cryptokaart

Gebruikers van NovaDAX kunnen de prepaid cryptokaart gebruiken die door de centrale is uitgegeven. Celo eigenaren en blockchain gouverneurs hebben de cREAL voorgesteld en goedgekeurd volgens Rene Reinsberg, medeoprichter van Celo en voorzitter van de CELO Foundation.

Reinsberg merkte op:

Er was veel opwinding voor crypto in Brazilië. Specifiek in de Celo gemeenschap hebben we veel teams gezien die zijn gebouwd op Celo, geïntegreerd met Celo, met behulp van cUSD. Brazilië was vanaf het begin duidelijk een van de sterkste markten op het gebied van adoptie.

cREAL kan worden gebruikt voor CeFi- en DeFi-apps en -services op de Celo blockchain, zoals de gedecentraliseerde uitwisseling Ubeswap, het uitleenprotocol Moola Market of Valora, een mobile-first digitale portemonnee afkomstig uit het Celo-netwerk. Het werkt als een gedecentraliseerde, crypto-collateralized algoritmische stablecoin.

Celo Foundation’s Latam-leider Camila Rioja zei:

De snelheid waarmee cryptocurrency wordt geadopteerd in snelgroeiende markten – met name Brazilië – duidt niet alleen op groeiende opwinding voor deze nieuwe digitale economie, maar ook op de opmars van praktijkvoorbeelden.

Recordinflatie van de real

Brazilianen omarmen stablecoins te midden van recordinflatie en devaluatie van de real. Tussen januari en november vorig jaar verhandelden ze $ 11,4 miljard in stablecoins, wat bijna het drievoudige was van het totaal dat het jaar ervoor werd verhandeld.

Profiteren van de populariteit

Wereldwijde beurzen zoals Coinbase, Binance en Crypto.com willen profiteren van die crypto boom. In 2022 zal Brazilië naar verwachting de belangrijkste markt van Latijns-Amerika zijn.

De president van Celo Foundation voegde eraan toe dat Celo een aantal projecten in het land ondersteunt, waaronder ImpactMarket, een universeel basisinkomensprogramma dat draait op Celo, dat tot nu toe op blockchain gebaseerde hulp heeft geleverd aan 10.000 begunstigden in Brazilië.

Afgelopen december kondigde Kickstarter aan dat het een gedecentraliseerde versie van zijn kernfunctionaliteit op de Celo blockchain zou uitbrengen.

La notizia Celo lanceert stablecoin gekoppeld aan Braziliaanse real era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*