Crypto-Prijzen.nl

Cardano schiet voorbij $1, maar pijn blijft

Cardano schiet voorbij $1, maar pijn blijft

Na een stijging van 11% in de afgelopen 24 uur, is Cardano weer boven de $ 1. Met een marktkapitalisatie van $ 36,4 miljard is het nu de zevende grootste cryptocurrency, terwijl de winst in de afgelopen zeven dagen alleen al een duizelingwekkende 33% is.

Laten we een duik nemen in de prijsactie en de katalysatoren achter de stijging.

Afwijzen

$ 1 is een belangrijk psychologisch getal – kijk niet verder dan de Dogecoin-to-$1 beweging die een van de grootste memes in crypto is geworden. Ik denk echter dat het eerlijk is om te zeggen dat voor Cardano de $ 1 niet helemaal hetzelfde feestelijke gevoel heeft. Inderdaad, $ 1 is nog steeds 65% onder het hoogste punt ooit van $ 3,10 van 21 september.

Cardano prestaties sinds het hoogste punt ooit op 21 september. Gegevens van CoinMarketCap

De bovenstaande grafiek plaatst de recente opwaartse prijsbeweging historisch in een context. Alsof het nog niet duidelijk was, onderstreept het echt hoe overgewaardeerd Cardano vorig jaar was. De derde plaats in de crypto ranglijst achter alleen Ethereum en Bitcoin was eenvoudigweg niet te rechtvaardigen tegen wat de crypto op dat moment had bereikt, een feit dat de markt in korte tijd realiseerde. Een reputatie van een goed presterend team, krachtige partnerschappen en voortdurende beloften zullen je alleen zo ver brengen – uiteindelijk moet je het echt waarmaken.

Kijkend naar de onderstaande analyses op de keten, heeft een sombere 63% van de Cardano adressen toegangspunten boven de huidige prijs van $ 1,08, wat de omvang van de daling ten opzichte van vorig jaar benadrukt.

Er is geen tekort aan Cardano houders. Gegevens van IntoTheBlock

Met de opkomst van Cardano die ooit het gesprek van de dag was in de cryptowereld, toen het de derde algemene plek bereikte, verdienden veel investeerders heel snel veel geld. Kijken naar de adressen die in de loop van de tijd winst maken, schetst echter het verhaal van de daling – tot waar we nu zijn, met slechts 27% van de adressen met winst.

In-the-money vs out-of-the-money adressen: het rode oppervlak is sterk gestegen sinds september…

Positieven

Het bearish tij lijkt echter te vertragen na de recente stijging. De lancering van de gedecentraliseerde beurs SundaeSwap eind januari, de milieuaankondiging van het planten van bomen van $ 1 miljoen in februari (onthoud, het is niet zo lang geleden dat Cardano’s proof-of-stake-mechanisme de maatstaf was van het “groene” crypto initiatief) en de lancering van Fund8 door Cardano Treasury zijn allemaal positieve ontwikkelingen voor Cardano die dit jaar hebben plaatsgevonden.

Totale waarde vergrendeld (TVL)

Maar wat nog belangrijker is, Cardano lijkt uiteindelijk een echt nut te leveren. Nu het DeFi ecosysteem in gebruik is, is de TVL indrukwekkend toegenomen. Dit stijgt vanaf eind januari en valt samen met de lancering van SundaeSwap, die tot nu toe alleen al $ 124 miljoen aan TVL heeft veroverd.

Het totale Cardano TVL staat nu op $ 321 miljoen, terwijl de groei in TVL alleen al de afgelopen week $ 110 miljoen was – in dezelfde periode dat het Cardano token 33% in waarde steeg. TVL is de afgelopen 24 uur zelfs met 11,5% gestegen. Het is ongetwijfeld een veelbelovende stijging.

Cardano TVL heeft een sterke groei laten zien sinds het begin van het jaar, gegevens van DeFiLlama

Volume

Bij het doorzoeken van on-chain statistieken, is het volume dat echt opvalt. Hieronder is het volume te zien vanaf begin 2021. Sinds begin maart is het volume verticaal gegaan en heeft het eerdere hoogtepunten van 21 september overschreden – wat opnieuw het moment was waarop Cardano op zijn hoogste punt handelde . Verhoogd volume naast TVL die verticaal gaat – het is een leuke cocktail voor elke cryptocurrency.

Tegen deze achtergrond is het niet verwonderlijk om de prijsstijging (zwarte lijn op onderstaande grafiek) deze maand te zien, zelfs als deze in het niet valt bij de verticale actie die we vorig jaar zagen.

On-chain volume raakt hoogtepunten. Geplot langs de prijs, gegevens van IntoTheBlock

Conclusie

Het is de afgelopen tijd zeker een moeilijke tijd geweest voor Cardano houders met diamanten. Zelfs met de stijging van de afgelopen maand staan de meeste beleggers nog steeds in het rood. Maar nu TVL indrukwekkend toeneemt en projecten beginnen te lanceren, is er de laatste tijd een toevluchtsoord geweest.

$1 lijkt misschien niet veel om te vieren in vergelijking met de euforische hoogtepunten van vorig jaar, maar mensen hebben het tenminste weer over Cardano. Wat nog belangrijker is, er wordt volume, TVL en hulpprogramma gegenereerd.

Het bericht Cardano schiet voorbij $1, maar pijn blijft verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*