Crypto-Prijzen.nl

Cardano prijs is met 75% gedaald ten opzichte van ATH

Cardano prijs is met 75% gedaald ten opzichte van ATH

De prijs van Cardano (ADA/USD) is gecrasht tot het laagste niveau sinds februari 2021, omdat beleggers zich zorgen maken over verschillende factoren. De munt handelt op $ 0,81, wat ongeveer 75% onder zijn hoogste punt ooit is.

Waarom ADA is gecrasht

Er zijn drie belangrijke redenen waarom de Cardano prijs harder is gecrasht dan andere large-cap munten zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple.

Ten eerste zijn er ernstige zorgen over het ecosysteem van Cardano. Zoals u zich herinnert, heeft Cardano in augustus vorig jaar slimme contracten mogelijk gemaakt, waardoor ontwikkelaars op het netwerk konden bouwen.

Een nadere blik op het ecosysteem van het platform toont enkele belangrijke uitdagingen. SundaeSwap, het grootste platform dat met Cardano is gebouwd, heeft bijvoorbeeld een totale waarde vergrendeld (TVL) van slechts $ 117 miljoen. Hoewel dit een groot aantal is, is het aanzienlijk kleiner dan DeFi platforms van sleutelhangers zoals Ethereum en Terra.

Een nadere blik op andere DeFi, NFT en metaverse projecten die in Cardano zijn gebouwd, laat zien dat de meeste aanzienlijk klein zijn. Anderen hebben helemaal geen activiteit en de meeste bevinden zich in de ontwikkelingsfase,

Dit is begrijpelijk, aangezien Cardano onlangs zijn slimme contractfuncties heeft geactiveerd. Maar in werkelijkheid lopen andere ketens aanzienlijk voor op Cardano, wat betekent dat het fors moet investeren om te kunnen concurreren.

Ten tweede is de ADA prijs sterk gedaald vanwege de toenemende concurrentie in zijn branche. Een van de redenen waarom Cardano het succesvolle platform werd dat het is, was dat het werd gezien als het meest haalbare alternatief voor Ethereum. Als proof-of-work netwerk staat Ethereum bekend om zijn energieverbruik.

Er zijn echter veel haalbare alternatieven naar voren gekomen, waaronder Fantom, Terra, Avalanche en Polygon. Daarom is de kans groot dat veel mensen zullen blijven kiezen voor de alternatieven van Cardano.

Ten derde is de Cardano prijs gedaald vanwege de toenemende risico’s van de Federal Reserve, die deze week de rente gaat verhogen.

Cardano prijsvoorspelling

cardano price

De 1-dag grafiek laat zien dat Cardano de afgelopen maanden in een sterke bearish trend zat. Als gevolg hiervan is de munt onder alle voortschrijdende gemiddelden blijven bewegen. Het is ook onder de belangrijkste ondersteuningsniveaus bewogen en vormde een dalend kanaal dat in blauw wordt weergegeven. Het is momenteel tussen dit kanaal.

Daarom is er een kans dat de munt de bearish trend zal voortzetten, aangezien beren zich richten op het volgende belangrijke ondersteuningsniveau van $ 0,50.

Het bericht Cardano prijs is met 75% gedaald ten opzichte van ATH verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*