Crypto-Prijzen.nl

Cardano Foundation breidt haar academisch onderzoek uit

Cardano Foundation breidt haar academisch onderzoek uit

Een driejarige samenwerking zal draaien om hun wederzijdse ambitie om hoogstaand academisch onderzoek naar blockchain en gedistribueerde grootboektechnologieën (DLT) te bevorderen

Zürich, Zwitserland — 5 april 2022 — De Cardano Foundation, de non-profit organisatie en bewaarder van de Cardano blockchain, en een van de toonaangevende onderzoeksuniversiteiten in Europa, het Blockchain Center van de Universiteit van Zürich (UZH BCC). De organisaties bundelen hun krachten voor drie jaar om de ontwikkeling van onderzoeksinitiatieven en onderwijs op het gebied van blockchain te verkennen.

De Cardano Foundation streeft naar een onderzoekssamenwerking met de Blockchain and Distributed Ledger Technologies (BDLT) Group aan de Universiteit van Zürich. Daarnaast is het gericht op twee hoofddoelen: bijdragen aan de expertise van de BDLT Group en de continue ontwikkeling van Cardano.

Focus op consensusprotocol

De BDLT Group zal de Cardano Foundation voorzien van belangrijke instrumenten om de ontwikkeling en het bestuur van Cardano te ondersteunen, met de nadruk op de drijfveren achter het consensusprotocol en een uitgebreide studie van de economische activiteiten op het platform. Het onderzoek zal verschillende invalshoeken verkennen rond de kernvragen rond Cardano als een veilig, schaalbaar en gedecentraliseerd systeem.

De samenwerking zal een verscheidenheid aan onderwerpen onderzoeken:

  • Integratie van het Cardano blockchain ecosysteem in het ontluikende UZH Blockchain Observatory;
  • Transactiegroei en levenscyclusanalyse voor UTXO groei, schaalbaarheid en beheer van grote portemonnees;
  • De organisatie van Cardano token economieën;
  • De werkzaamheid van consensusprotocollen en stimuleringsregelingen, de analyse van protocolparameters die van invloed zijn op stakingsdynamiek en beloningsverdeling;
  • De analyse van de decentralisatie van blokproductie en de deelname van langetermijn belangengroepen;
  • Faciliteren van de analyse van manipulatie van beloningssysteem en aanvalsvectoren die specifiek zijn voor Ouroboros, het Proof of Stake systeem voor Cardano.

De CEO van Cardano Foundation, Frederik Gregaard, zei:

“Onze samenwerking met de Universiteit van Zürich zal cruciale inzichten opleveren om het ecosysteem te koesteren en het begrip van Cardano te vergroten. Naarmate blockchain van de marge naar de mainstream verschuift, is aanzienlijk meer academisch onderzoek nodig om het begrip te vergroten en uiteindelijk tot adoptie te komen. Daarom hebben we educatie zelfs specifiek genoemd als kerndoel van de Stichting voor het komende jaar.”

Grootste academische initiatief in Zwitserland

De UZH BCC begon in 2017 en is uitgegroeid tot het grootste academische initiatief in de ruimte in Zwitserland. Het pleit voor een multidisciplinaire benadering van blockchainonderzoek en -onderwijs. Gepromoveerd tot Competence Center aan de universiteit, is het de thuisbasis van 20 professoren op het gebied van bedrijfskunde, economie, financiën, informatica, recht en wiskunde, met expertise variërend van op agenten gebaseerde modellering, netwerk- en datawetenschappen, systeemontwerp tot kwantitatieve financiën.

De Blockchain en Distributed Ledger Technologies Group vormt de kern, met een focus op blockchain analyse, consensus en crypto economie.

Prof. Dr. Claudio J. Tessone verwelkomde de samenwerking:

“Ons doel is om microgedrag te koppelen aan wereldwijde eigenschappen van op blockchain gebaseerde systemen. Om dit te bereiken, is onze aanpak sterk afhankelijk van grootschalige gegevensanalyse, ondersteund door rigoureuze wiskundige en statistische modellen. We willen de vooruitgang van het vakgebied ondersteunen, daarom spreekt de nauwe samenwerking met ontwikkelaars en het bestuur van de Cardano Foundation ons bijzonder aan. Hun inbreng is van onschatbare waarde voor het co-creëren van onderzoeksvragen en methodieken.”

Het bericht Cardano Foundation breidt haar academisch onderzoek uit verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*