Crypto-Prijzen.nl

Cardano (ADA) prijsvoorspelling voor oktober 2021

Cardano (ADA) prijsvoorspelling voor oktober 2021

De Cardano (ADA/USD) prijs heeft de afgelopen weken flink geworsteld. Het wordt verhandeld op $ 2,0910, wat ongeveer 32% onder het hoogste niveau in september is. Deze daling brengt de totale marktkapitalisatie op meer dan $ 66 miljard, waarmee het de 4e grootste cryptocurrency ter wereld is.

September overzicht

September was een relatief moeilijke maand voor Cardano. De prijs daalde van een recordhoogte van $ 3,0976 naar een dieptepunt van $ 1,1960.

Er zijn verschillende redenen waarom de ADA-prijs in september is gedaald. Ten eerste was er de buy the rumour, sell the news situatie die zich in de loop van de maand voordeed. Dit is een situatie waarin beleggers een actief kopen voorafgaand aan een belangrijke aankondiging of evenement en vervolgens vertrekken wanneer het evenement plaatsvindt.

In dit geval was het evenement de Alonzo hard fork. Daarin begon Cardano functies voor slimme contracten te accepteren. Met slimme contracten werd het voor ontwikkelaars mogelijk om gedecentraliseerde applicaties (dApps) en gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO’s) te bouwen. Als zodanig zullen deze applicaties dan concurreren met die ingebouwde andere ketens zoals Ethereum, Binance en Avalanche.

Ten tweede daalde de prijs van Cardano in september scherp vanwege zorgen over de regelgeving. In een verklaring heeft de People’s Bank of China (PBOC) aangekondigd dat cryptocurrencies illegaal zijn in het land. De regering verbood ook buitenlandse bedrijven om cryptocurrency diensten aan te bieden aan Chinese burgers.

Als gevolg hiervan stopten veel bedrijven zoals Huobi, OKEx en Binance met het accepteren van nieuwe Chinese klanten. Ze zullen dan de bestaande met pensioen gaan over een tijdje. In de Verenigde Staten onderzoekt de Securities and Exchange Commission (SEC) stablecoins, cryptocurrencies die gekoppeld zijn aan fiat valuta’s.

Ten derde kelderde de ADA prijs als gevolg van de toenemende risico’s op de financiële markt. Deze risico’s omvatten de Evergrande crisis en de mogelijkheid van een faillissement van de Amerikaanse overheid. Ook begonnen grote centrale banken zoals de Federal Reserve en de Bank of England (BOE) agressief te klinken.

Cardano prijsvoorspelling

Cardano price

De 1-dag grafiek laat zien dat de Cardano prijs de afgelopen weken in een grote uitverkoop is geweest. Ondertussen is het erin geslaagd om onder het belangrijkste ondersteuningsniveau van $ 2,4915 te komen, wat het vorige record ooit was. Tegelijkertijd hebben de 25 en 50-daagse voortschrijdende gemiddelden een bearish cross-overpatroon gemaakt. De Relatieve Sterkte Index (RSI) heeft een bearish divergentiepatroon gevormd. Tegelijkertijd lijkt ADA het handgreepgedeelte van het cup-and-handle patroon te vormen. Daarom zal de prijs waarschijnlijk nog een tijdje onder druk blijven staan en in oktober weer opveren.

The post Cardano (ADA) prijsvoorspelling voor oktober 2021 appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*