Crypto-Prijzen.nl

Cardano (ADA) haalt Solana (SOL) in op marktkapitalisatie

Cardano (ADA) haalt Solana (SOL) in op marktkapitalisatie

Deze week boekte Cardano grote winsten ondanks dat de rest van de munten trage prestaties meldden. Cardano (ADA/USD) is nu de op vier na grootste cryptocurrency met een marktkapitalisatie van ongeveer $ 50 miljard, volgens CoinMarketCap.

De waarde van Cardano is gestegen van $ 1,15 op 11 januari tot ongeveer $ 1,49 op het moment van schrijven, wat een wekelijkse winst van ongeveer 32% weerspiegelt.

Cardano herwint de vijfde plek

Na de prijsstijgingen die Cardano heeft geregistreerd, is het token erin geslaagd de marktkapitalisatie van Solana om te draaien. De marktkapitalisatie van Solana bedraagt momenteel ongeveer $ 43 miljard, waarmee het de zevende grootste cryptocurrency is.

Cardano stijgt niet alleen in waarde, maar boekt ook hoge transactievolumes. Op een gegeven moment overtrof het transactievolume voor Cardano dat van Ethereum. Sindsdien is dit echter gedaald, waarbij de handelsvolumes van ADA op het moment van schrijven $ 5,07 miljard bedroegen.

ADA is niet gespaard gebleven van de recessie die is opgetekend in de bredere cryptocurrency markt, ondanks de gemaakte winst. Op het moment van schrijven was het token met ongeveer 3,2% gedaald. Het heeft echter het grootste deel van zijn wekelijkse winsten behouden.

Verschillende factoren toegeschreven aan ADA’s rally

Cardano is een van het netwerk waarvan wordt aangenomen dat het een Ethereum killer is. In september 2021 lanceerde Cardano de Alonzo hardfork die slimme contracten naar Cardano bracht. Enkele van de protocollen die plannen hebben aangekondigd om op het netwerk te lanceren, zijn SundaeSwap, Ardana, CNFT.IO, Maladex en MELD.

Een van de factoren die de rally van ADA zouden kunnen veroorzaken, is de recente aankondiging door SundaeSwap dat het op Cardano’s mainnet live zou gaan.

“Het moment waar we allemaal op hebben gewacht is eindelijk aangebroken! We zijn verheugd en trots om te kunnen melden dat SundaeSwap en de ISO op donderdagavond 20 januari (EST) van start gaan”, aldus SundaeSwap .

Cardano heeft ook zijn eerste onderneming in de metaverse gehad. De metaverse is een van de hot-spaces in de crypto ruimtes en vorige week kondigde Cardano plannen aan om de metaverse te ondersteunen.

Het Pavia project op Cardano zal op dezelfde manier werken als Decentraland en The Sandbox. Het project zal virtueel land commercialiseren en de houders van dit land in staat stellen hun ervaringen te personaliseren en hun eigen virtuele werelden te creëren.

De post Cardano (ADA) haalt Solana (SOL) in op marktkapitalisatie verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*