Crypto-Prijzen.nl

Cardano (ADA) biedt tot $10k voor cruciale netwerkfouten

Cardano (ADA) biedt tot $10k voor cruciale netwerkfouten

In minder dan twee weken, op 12 september, zal Cardano (ADA/USD) slimme contracten op zijn mainnet importeren en daarmee de grootste stap zetten sinds de lancering, en talloze nieuwe use-cases voor zowel zijn netwerk als cryptocurrency toestaan. Voordat dat gebeurt, moeten er echter nog enkele voorbereidingen worden getroffen, waaronder ervoor zorgen dat het netwerk kwetsbaar is.

Om dit te garanderen, heeft het project besloten een bug bounty programma te lanceren, waarbij white hat hackers van over de hele wereld worden uitgenodigd om deel te nemen en te proberen kwetsbaarheden te vinden. Het programma zal het resultaat zijn van een samenwerking tussen Cardano Foundation en HackerOne, aangezien HackerOne een lange en succesvolle geschiedenis heeft in het organiseren van soortgelijke evenementen.

Het belang van bug bounty programma’s

In het verleden slaagde HackerOne er al in om meer dan 250.000 kwetsbaarheden te bevestigen en te rapporteren die aan het werden gerapporteerd door de white hat hackersgemeenschap, en het was verantwoordelijk voor het beveiligen van talloze netwerken en systemen. Het eigen ecosysteem van Cardano is natuurlijk al behoorlijk groot, hoewel dit nog steeds niets is in vergelijking met hoe het eruit zal zien nadat de ontwikkelaars en gebruikers zijn ingetrokken om de aankomende slimme contracten te gebruiken voor het maken van dApps, DeFi protocollen, nieuwe munten en penningen en meer.

Dat maakt het des te belangrijker dat het fundament van het toekomstige ecosysteem stevig en risicovrij is, wat waarschijnlijk nog steeds niet het geval is. Hoewel het team van Cardano al jaren langzaam en gestaag werkt om ervoor te zorgen dat alles goed wordt gedaan, bestaat er niet zoiets als perfecte code, en verschillende fouten zijn vrijwel zeker door hun eerdere controles geglipt.

Nu zal de wereldwijde gemeenschap zijn eigen gang gaan om het netwerk te controleren, en de beloningen voor gerapporteerde fouten zullen variëren van $ 300 tot $ 10.000, afhankelijk van hoe cruciaal de fout kan zijn. Volgens de projecten zullen de bug bounty beloningen worden verdeeld in vier niveaus: laag, gemiddeld, hoog en kritisch. Het programma zelf is opgesplitst in twee groepen, met de mogelijkheid om de bugs in de Cardano Wallet of Cardano Node te melden.

Dit soort programma’s zijn heel gewoon geworden in en buiten de crypto-industrie, en hebben ook bewezen behoorlijk succesvol te zijn in het ontdekken van verborgen gebreken en deze op te lossen voordat slechte actoren de kans krijgen om ze uit te buiten. Het lijdt geen twijfel dat Cardano er beter van af zal zijn en dat zijn ontwikkelaars en gebruikers slimme contracten kunnen gebruiken zonder zich zorgen te maken over grote exploits die er al dan niet zijn.

The post Cardano (ADA) biedt tot $10k voor cruciale netwerkfouten appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*