Crypto-Prijzen.nl

Cardano (ADA) beschikbaar in Japan na notering op BitPoint

Cardano (ADA) beschikbaar in Japan na notering op BitPoint

Cardano (ADA/USD), de op twee na grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie, is nu beschikbaar voor handel in Japan. Een rapport onthulde dit nieuws op 25 augustus en merkte op dat BitPoint eerder vandaag ADA op de lijst zette en de eerste Japanse cryptobeurs werd die dit deed. Naar verluidt heeft deze vermelding ervoor gezorgd dat ADA zich heeft aangesloten bij een handvol goedgekeurde cryptocurrencies in het land. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot, Bitcoin (BTC/USD), Tron (TRX/USD), XRP (XRP/USD), Ethereum (ETH/USD), Bitcoin Cash (BCH/USD).

Volgens het rapport erkende Cardano’s mede oprichter Charles Hoskinson deze bullish ontwikkeling door te zeggen dat hij lang had gewacht op de lancering van ADA in Japan. Vervolgens deelde hij de haiku van Matsuo Basho, die luidt: een monnik nipt van de ochtendthee, het is stil, de chrysant bloeit. Naar verluidt illustreert deze populaire haiku de introductie van een zekere mate van rust in een zeer hectisch leven.

Hoskinsons gebruik van Basho’s haiku is geen toeval, aangezien Cardano het Basho tijdperk zal ingaan nadat het het huidige Goguen tijdperk heeft afgesloten met de lancering van slimme contracten, die naar verwachting op 12 september zal plaatsvinden. Het Basho tijdperk zal de proof-of-stake (PoS) blockchain verbeteren qua schaalbaarheid en interoperabiliteit.

ADA schiet omhoog naar een nieuwe ATH

Volgens Sebastien Guillemot, de voormalige directeur van Cardano’s oprichtende organisatie EMURGO, onthulde dat het niet gemakkelijk was voor ADA om in Japan te lanceren. Dit komt omdat de financiële toezichthouders van Japan erop gebrand zijn beleggers te beschermen. Hoewel het land crypto-vriendelijk is, hebben slechts een paar munten de goedkeuring gekregen van zijn financiële waakhonden. Een van de factoren die de regelgevers in overweging nemen, is het nut van een munt.

Japan zal de acceptatie van ADA aanzienlijk uitbreiden. Wat nog belangrijker is, het vermogen van de munt om Japan te veroveren, laat zien dat het de relevante gebruiksscenario’s heeft en het potentieel heeft om in andere regio’s over de hele wereld te lanceren.

BitPoint kondigde eerder deze maand voor het eerst zijn voornemen aan om ondersteuning voor ADA toe te voegen. In combinatie met het nieuws over slimme contracten die naar de Cardano blockchain komen, zorgde deze aankondiging ervoor dat ADA gisteren een nieuwe ATH op $ 2,97 (£ 2,16) zette. Op het moment van schrijven verandert ADA van eigenaar voor $ 2,65 (£ 1,93) na 7,92% van zijn waarde in de afgelopen 24 uur te hebben verloren.

Het is echter vermeldenswaard dat ondanks de neerwaartse correctie de huidige prijs van ADA een winst van 120% vertegenwoordigt over de afgelopen 30 dagen. Het volume van de munt is de afgelopen 24 uur ook met 15% gestegen.

The post Cardano (ADA) beschikbaar in Japan na notering op BitPoint appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*