Crypto-Prijzen.nl

Canada heft de Emergency Act op na het bevriezen van cryptowallets en bankrekeningen

Canada heft de Emergency Act op na het bevriezen van cryptowallets en bankrekeningen

Na de wekenlange protesten van het Freedom Convoy in Canada, heeft de regering eindelijk de noodwet beëindigd. De regering had deze protesten als onwettig beschouwd en stond zelfs banken toe om rekeningen die aan de protesten waren gekoppeld, te bevriezen.

Nadat de demonstranten zich tot Bitcoin keerden, nam de Canadese regering tientallen cryptocurrency wallets in beslag.

Canada trekt noodwet in

De premier van Canada, Justin Trudeau, verklaarde dat de Emergencies Act niet langer nodig was, omdat de protesten niet langer als een noodsituatie werden beschouwd. Hij voegde eraan toe dat de bestaande wetten de veiligheid van mensen zouden garanderen.

De premier is ook begonnen met het vrijgeven van bankrekeningen die aan de demonstranten zijn gekoppeld. Het proces omvat ook de crypto wallets van degenen die hebben geleid tot het gebruik van Bitcoin (BTC/USD).

De assistent-minister van Financiën van Canada, Isabelle Jacques, bevestigde dit ook tijdens een zitting van de parlementaire commissie op 23 februari en zei:

Informatie werd door de RCMP gedeeld met financiële instellingen, en we werden gisteren geïnformeerd door financiële instellingen dat ze de rekeningen deblokkeren. De overgrote meerderheid van de accounts wordt momenteel ontdooid, onder voorbehoud van eventuele nieuwe informatie die de RCMP heeft.

Crypto verstrikt in protesten in Canada’s Freedom Convoy

Nadat een GoFundMe account met $ 9 miljoen aan donaties was geblokkeerd, keerden de Freedom Convoy demonstranten zich naar Bitcoin en werd 21 BTC ingezameld voor het goede doel. De Canadese overheid begon echter hard op te treden tegen cryptocurrency wallets.

De vice-premier in Canada, Chrystia Freeland, heeft aangekondigd dat alle betalingsproviders en crowdfundingplatforms, inclusief digitale mules, zich moeten registreren bij het Financial Transactions and Reports Analysis Centre of Canada (FINTRAC) en grote transacties moeten melden.

Ongeveer 34 cryptocurrency wallets die aan de demonstranten waren gekoppeld, werden bevroren, wat enkele spelers in de cryptosector ertoe aanzette de demonstranten te adviseren zelfbewarende wallets te gebruiken. De CEO van Kraken, Jesse Powell, drong er bij de betrokkenen bij de protesten op aan om hun geld van de beurs op te nemen. De CEO van Coinbase herhaalde soortgelijke opmerkingen die gebruikers aanspoorden om de zelfbewarende wallet van de beurs te gebruiken.

Deze opmerkingen zouden de twee echter in de problemen hebben gebracht, waarbij de Ontario Securities Commission (OSC) zei dat de twee waren gemarkeerd vanwege hun tweets tegen de Canadese regering.

Het bericht Canada heft de Emergency Act op na het bevriezen van cryptowallets en bankrekeningen verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*