Crypto-Prijzen.nl

Bullish – een door Peter Thiel gesteunde institutionele cryptobeurs gaat live

Bullish – een door Peter Thiel gesteunde institutionele cryptobeurs gaat live

crypto exchange

Bullish, een institutionele cryptobeurs die wordt ondersteund door meerdere gerenommeerde mensen en entiteiten zoals Peter Thiel, Galaxy Digital en Block.one, is gelanceerd in Gibraltar. De beurs onthulde dit nieuws eerder vandaag via een persbericht en merkte op dat het de handel voor institutionele beleggers al heeft geactiveerd. Naar verluidt was de lancering alleen op uitnodiging.

Volgens het persbericht is de beurs gelanceerd na het verkrijgen van een licentie voor gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) van de Gibraltar Financial Services Commission (GFSC). Bullish merkte op dat de DLT licentie het mogelijk maakt om unieke functies aan te bieden, zoals Hybrid Order Book en eigen Liquidity Pools, die handelsparen op de beurs zullen ondersteunen.

De beurs onthulde dat de eerste groep institutionele beleggers een niet-Amerikaanse dochteronderneming van Virtu Financial en Amber Group, een toonaangevende financiële dienstverlener, omvat, maar is niet beperkt tot. Volgens Bullish zullen deze investeerders het pad vrijmaken voor een volledige lancering, waardoor de beurs mogelijk retailgebruikers gaat onboarden.

In een reactie op het feit dat hij een van de eerste klanten van Bullish was, zei Tiantian Kullander, de mede-oprichter van Amber Group:

Als crypto native financiële dienstverlener zoeken we naar mogelijkheden om samen te werken met andere marktleiders die de toegankelijkheid vergroten en unieke oplossingen bieden. We zijn verheugd om samen te werken met een bedrijf dat ons zal helpen onze handels- en productdiensten te laten groeien.

Een beurs om aan de behoeften van investeerders te voldoen

Brendan Blumer, de voorzitter van Bullish, zei dat het bedrijf al jaren werkt aan het leveren van een uitwisselingsinfrastructuur die voldoet aan de behoeften van investeerders die veilige blootstelling aan digitale activa zoeken via een gereguleerd platform. Hij voegde eraan toe dat Bullish innovatieve opties voor liquiditeits- en portfoliobeheer biedt.

Naar verluidt maakt Bullish in eerste instantie gebruik van $ 3,00 miljard (£ 2,27 miljard) aan balansactiva in zijn liquiditeitspools. Deze fondsen zullen geautomatiseerde kredietverlening en marktmakende functies vergemakkelijken en een evenwicht bewaren in de waarde van activa die worden bijgedragen door variabele marktomstandigheden.

De beurs ging live met een aanbod van vier digitale activa. Dit zijn Bitcoin (BTC/USD), Ethereum (ETH/USD), EOS en USD Coin (USDC/USD). Bullish wil dit aanbod in de toekomst echter uitbreiden. Het platform is niet beschikbaar voor gebruikers in de VS, en Bullish is niet van plan om Amerikaanse investeerders er toegang toe te geven totdat de toepasselijke Amerikaanse wetten burgers toestaan om zijn diensten te gebruiken.

Hoewel de beurs net live is gegaan, heeft het al ambities om naar de beurs te gaan. De plannen omvatten een fusie met Far Peak Acquisition Corporation, een overnamebedrijf voor speciale doeleinden (SPAC). De fusie staat gepland voor later dit jaar of Q1 2022, onder voorbehoud van verschillende goedkeuringen en voorwaarden.

The post Bullish – een door Peter Thiel gesteunde institutionele cryptobeurs gaat live appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*