Crypto-Prijzen.nl

BTG Pactual in Brazilië rolt een crypto handelsplatform uit

BTG Pactual in Brazilië rolt een crypto handelsplatform uit

BTG Pactual, een gerenommeerde Braziliaanse investeringsbank, heeft een nieuw platform gelanceerd waarmee klanten direct in crypto kunnen investeren. Een rapport onthulde dit nieuws op 20 september en merkte op dat deze stap de bank de eerste grote financiële instelling in Brazilië maakt die betrokken raakt bij de crypto ruimte. Naar verluidt wordt het platform Mynt genoemd en zal het in eerste instantie Bitcoin (BTC/USD) en Ethereum (ETH/USD) ondersteunen.

Volgens het rapport is de bank van plan om in de loop van de tijd ondersteuning voor meer digitale valuta toe te voegen. Op de lange termijn is de financiële instelling van plan om van Mynt een compleet platform te maken met op blockchain gebaseerde activa. Volgens de CEO van BTG Pactual, Roberto Sallouti, kwam de beslissing om Mynt uit te rollen een reactie op de toenemende vraag van klanten naar cryptocurrencies en de onderliggende blockchain technologie.

Andre Porthilo, hoofd digitale activa van BTG Pactual, merkte op dat de Braziliaanse Securities Commission en de Centrale Bank van Brazilië hun crypto-activiteiten zouden reguleren. Hij voegde eraan toe dat de deelname van de autoriteiten aan deze ontwikkeling de ontluikende crypto-ruimte geloofwaardigheid van Brazilië zou bieden.

Porthilo merkte verder op dat de ondersteuning van BTG Pactual Mynt verschillende kenmerken biedt op het gebied van geloofwaardigheid en veiligheid. Volgens hem zijn dergelijke kenmerken van fundamenteel belang wanneer mensen worden blootgesteld aan een nieuwe categorie beleggingen die ze niet kennen.

Groeiende interesse in digitale valuta

Hoewel Mynt de eerste directe deelname van BTG Pactual in de crypto ruimte is, dook de investeringsbank in 2019 voor het eerst in de ontluikende sector door een beveiligingstoken uit te rollen. Naar verluidt lanceerde de bank een token genaamd ReitBZ. Gesteund door noodlijdende vastgoedactiva in Brazilië, stelt ReitBZ BTG Pactual in staat zijn vastgoedactiviteiten aan internationale investeerders aan te bieden tegen lagere kosten dan wanneer het traditionele middelen gebruikt.

In april van dit jaar lanceerde BTG Pactual ook een cryptofonds en werd daarmee de eerste bank in Latijns-Amerika die een dergelijke prestatie realiseerde. De bank sloeg de handen ineen met Gemini om de bewaarder te worden van haar BTC fonds, genaamd Bitcoin 20 Multi-Market Investment Fund.

Dit nieuws komt terwijl de cryptomarkt in Brazilië blijft groeien. Afgezien van de niet-aflatende inspanningen van BTG Pactual om de snelgroeiende activaklasse naar Brazilianen te brengen, probeert betalingsgigant Visa crypto op zijn platform te integreren om de burgers van het land munten zoals BTC te laten gebruiken voor betalingen en om waarde op te slaan.

Ondanks het bullish nieuws dat BTG Pactual Mynt lanceert, bloedt de cryptomarkt op het moment van schrijven nog steeds, waarbij BTC van eigenaar wisselt voor $ 43,034.49 (£ 31.494.15) na een verlies van 1,69% in 24 uur. ETH is de afgelopen 24 uur ook met 0,38% gedaald om te handelen op $ 3.048,75 (£ 2.231,18).

The post BTG Pactual in Brazilië rolt een crypto handelsplatform uit appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*