Crypto-Prijzen.nl

BSC getroffen door een enorme DeFi hack van $ 12,7 miljoen

BSC getroffen door een enorme DeFi hack van $ 12,7 miljoen

Massale crypto hacks zijn niet zo gewoon als een paar jaar geleden, maar ze gebeuren nog steeds. Het laatste bewijs hiervan is een hit op het cross-chain DeFi platform, pNetwork, dat was gericht op Binance Smart Chain (BSC).

De aanval was vrij groot en beroofde het netwerk van $ 12,7 miljoen (227 BTC) volgens de aankondiging van het project op Twitter.

pNetwork lijdt aan een grote hackaanval

Gisteren, 19 september, liet pNetwork zijn gemeenschap via Twitter weten dat een aanvaller erin geslaagd is een bug in de codebase van het project te gebruiken. Daarbij richtten ze zich op pBTC op BSC en stolen ze 277 BTC, waarvan de meeste als onderpand waren, volgens het project.

Gelukkig lijken andere bruggen niet te zijn getroffen en zijn de resterende fondsen die in het netwerk zijn opgeslagen, veilig. Toch verloor het netwerk het grootste deel van zijn Bitcoin onderpand.

Het team merkte op dat er momenteel een oplossing voor de kwetsbaarheid wordt ontwikkeld. Ondertussen richtte het project zich tot de hacker en bood hen aan 11,5% van het geld te houden, maar vroeg hen de rest terug te geven. Het project zei zich ervan bewust te zijn dat de kans ver weg is, maar de impact is zo groot dat ze nog steeds bereid zijn om het uit te proberen. Ze boden 11,5% wat zich vertaalt naar $ 1,5 miljoen.

Tot nu toe heeft het team geen nieuwe informatie vrijgegeven over het incident, noch heeft het onthuld of de hacker heeft geprobeerd contact met hen op te nemen en op het aanbod te reageren. Het project heeft gezegd dat er op dit moment aan een plan wordt gewerkt om getroffen personen te vergoeden. Ondertussen, na de aanval, zag het token van het project, PNT, een prijsdaling van 19%.

Het is vermeldenswaard dat dit niet het enige cross-chain platform is dat wordt aangevallen. In juli zag THORChain een soortgelijke aanval die het uiteindelijk $ 7,6 miljoen kostte. Slechts een paar weken later kreeg het opnieuw een aanval van $ 8 miljoen. Wat BSC betreft, het heeft dit jaar een aantal exploits gezien, waaronder projecten zoals Meerkat Finance, PancakeBunny, Belt Finance, Cream Finance, Bogged Finance, BurgerSwap, Spartan Protocol, SafeMoon, Uranium Finance, bEarn, en nu, pNetwork, als de laatste.

The post BSC getroffen door een enorme DeFi hack van $ 12,7 miljoen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*