Crypto-Prijzen.nl

Britse regelgever vaardigt een deadline uit voor naleving van crypto advertenties

Britse regelgever vaardigt een deadline uit voor naleving van crypto advertenties

De UK Advertising Standards Authority (ASA) heeft een kennisgeving uitgegeven aan cryptocurrency bedrijven die reclame maken voor hun diensten. De regelgevende instantie heeft deze bedrijven het mandaat gegeven om hun advertenties te beoordelen en ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de nieuw uitgebrachte richtlijnen.

Crypto bedrijven in het VK dringen erop aan hun advertenties te herzien

De ASA heeft dit bericht gestuurd naar meer dan 50 cryptobedrijven die actief zijn in het VK. Deze bedrijven zijn onder andere Coinbase, Crypto.Com, eToro en Luno. De uitgifte van deze kennisgeving komt nadat de toezichthouder zijn richtlijnen heeft herzien om ervoor te zorgen dat cryptocurrency advertenties nieuwe investeerders niet misleiden.

Een deel van het bericht merkte op dat:

Dit is een prioriteitsprobleem met ‘rode waarschuwing’ voor ons, en we hebben onlangs verschillende crypto-advertenties verboden voor misleidende consumenten en sociaal onverantwoordelijk gedrag.

Volgens de nieuwe ASA richtlijnen moeten crypto advertenties duidelijk vermelden dat crypto activiteiten niet zijn gereguleerd in het VK. De advertenties moeten ook vermelden dat crypto activa zeer volatiel zijn en dat hun prijzen onvoorspelbaar op en neer kunnen gaan.

De richtlijnen stellen dat deze advertenties geen misleidende verklaringen mogen bevatten die beleggers laten zien dat investeringsbeslissingen “triviaal, eenvoudig, gemakkelijk of voor iedereen geschikt” zijn. De advertenties mogen geen “gevoel van urgentie om te kopen of een angst om iets te missen te creëren” of impliceren dat investeringen in cryptocurrency een laag risico met zich meebrengen.

Bedrijven die cryptocurrency services aanbieden in het VK hebben een deadline van 2 mei gekregen om ervoor te zorgen dat hun advertenties aan de regels voldoen. Advertenties die niet aan deze deadline voldoen, worden gerapporteerd aan de Britse financiële toezichthouder, de Financial Conduct Authority.

Brits cryptoregelgevingskader

De FCA heeft toezicht op de Britse markt voor cryptocurrency. De regelgevende instantie is streng in het waarborgen van de naleving in de sector. Bedrijven die in het land actief willen zijn, moeten een vergunning aanvragen bij de FCA.

FTX, een van de grootste cryptocurrency handelsplatforms ter wereld, heeft plannen aangekondigd om de Britse markt te betreden. De beurs merkte op dat het gesprekken voerde met de FCA om ervoor te zorgen dat zijn crypto activiteiten op de Britse markt aan de eisen voldeden.

Het bericht Britse regelgever vaardigt een deadline uit voor naleving van crypto advertenties verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*